YAZ KUR'AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI

Bilecik’te kapanış programı düzenlenen Yaz Kuran Kursları öğrencileri hünerlerini sergiledi.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 10:07
2105 Okunma
YAZ KUR'AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI

 Bilecik’te kapanış programı düzenlenen Yaz Kuran Kursları öğrencileri hünerlerini sergiledi.

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, Kur'an Kursu öğrencileri ve hocalar katıldı.

 

 

  Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, bu seneki Yaz Kuran kurslarımız 22 Haziran’da başladığını ve 21 Ağustos da biteceğini belirtti. Toksöz, ”Haziran ayı bildiğiniz üzere Ramazan aylarının ilk günleriydi. Ramazan aylarının ilk günleri olması münasebetiyle talep patlaması oldu. Camilerimiz çocuklarla doldu taştı. Normalde biz kapasiteyi 7 bin civarında düşünürken ilk dönem için söylüyorum rakamlar 8 bine ulaştı” dedi.

 

 

  “YAZ KURAN KURSLARI 3 DÖNEM OLARAK PROGRAMLANDI”

 

  Tokgöz, yaz Kur'an kurslarının 3 dönem olarak programlandığını ve her dönemin 3 hafta olduğunu ifade ederek, ”1’inci dönemde patlama oldu Ramazan ayı münasebetiyle, 2’nci dönemde biraz azalma oldu araya bayram girdiği için ve 3’üncü  önemde de tatile yaklaşıldığı için azalma oldu. Bu azalmalar çok cüzi miktarda. Sadece merkezde 120 veya 125 arası sınıflarımız oldu. Bu da 2 bin 500 kişiye tekabül ediyor” diye konuştu.

 

 

  “ GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ YAVRULARIMIZ KUR'AN-I KERİM'İ KURSLARDA ÖĞRENİR”

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, Kuran kurslarında gençlerin, çocukların ve gelecek emanet edilen yavruların  Kur'an-ı Kerim'i bu kurslarda öğrendiğini belirterek, ”Her geçen yılda artan talep bizleri elbette mutlu etti. Çocuklarımızda en faydalı şekilde yazlarını geçirdiler” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından Kuran Kursu öğrencileri şiir, ilahi ve skeç gösterileri yaptı, program sonunda davetlileri pilav ve ayran ikram edildi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 19.08.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle