BİLECİK'TE 5'İ JANDARMA 10 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Bilecik'te bir yol kenarına atılan kimyasal madde atıklarının tutuşması sonucu olay yerine gelen 5'i jandarma 10 kişiyi zehirledi.  

01 Mart 2019 Cuma 19:48
841 Okunma
BİLECİK'TE 5'İ JANDARMA 10 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Bilecik'te bir yol kenarına atılan kimyasal madde atıklarının tutuşması sonucu olay yerine gelen 5'i jandarma 10 kişiyi zehirledi.  


  Alınan bilgilere göre; Bilecik merkez Ahmetpınar Köyü sınırları içinde bulunan Bilecik-Eskişehir D-650 Karayolu üzerinde alt geçit yol kenarında yanan malzemeler olduğu ve duman çıktığı ihbarı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri hemen olay yerine gitti.

Ekipler yanan malzemenin kimyasal madde olabileceği şüphesinde olay yerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve Karayolları ekipleri çağırdı.  Yol kenarına dökülen, içten yanması devam eden toksik maddenin üzeri Karayolları ekibi tarafından toprakla örtüldü.


  5'i jandarma 10 kişiyi zehirledi


  Olay yerinde bulunan ve yanan malzemeden açığa çıkan gazdan etkilenen 5 (beş) jandarma görevlisi, 4 (dört) karayolları görevlisi 1 (bir) sivil kişi Bilecik Devlet Hastanesine sevk edildi. Şahıslar KBRN Ünitesinde dekontaminasyon işlemlerinin ardından acil serviste gözlem altına alınmıştır. Yanan maddenin tehlike sınıfının belirlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce numune örnekleri alınarak TUBİTAK’a gönderilmiştir.Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir.


  Öte yandan aynı gün 1. OSB'de faaliyet gösteren bir firmaya ham madde getiren tırda yüklü kimyasal maddelerin yanmasının ardından 6 kişi zehirlenerek, Bilecik Devlet Hastanesine sevk edilmişti. 1'i itfaiye görevlisi 5 fabrika çalışanı burada KBRN Ünitesinde dekontaminasyon işlemlerinin ardından acil serviste gözlem altına alınmıştı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle