BİLECİK DAHİL 19 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul merkezli aralarında Bilecik'in de olduğu 19 ilde kalpazan çetesine düzenlenen operasyonlarda, piyasaya yüklü miktarda sahte para sürmeye çalışan 83 şüpheliden 50’si yakalanarak gözaltına alındı

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
18 Şubat 2022 Cuma 12:55
475 Okunma
BİLECİK DAHİL 19 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul merkezli aralarında Bilecik'in de olduğu 19 ilde kalpazan çetesine düzenlenen operasyonlarda, piyasaya yüklü miktarda sahte para sürmeye çalışan 83 şüpheliden 50’si yakalanarak gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen sahte para soruşturması kapsamında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurma”, “Kurulan Örgüte Üye Olma” ve “Parada Sahtecilik” suçlarına karışan bir şebekeyi tespit etti.



  BİLECİK DAHİL 19 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Operasyonun son dalgısı için bu sabah düğmeye basıldı. İstanbul, Ankara, Adıyaman, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Iğdır, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak’ta eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Sahte para şebekesi mensubu 83 kişinin yakalanması için yapılan operasyonlarda 50 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, sahte olduğu değerlendirilen toplam 50 bin lira ele geçirildi.


Gözaltına alınan şebeke üyeleri, ifade işlemleri için İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Polis firari 33 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 18.02.2022 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle