ADLİYEYE SEVK EDİLEN 18 ŞÜPHELİSİNDEN 10’U TUTUKLANDI

Bilecik’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 10’u tutuklandı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 05:31
7398 Okunma
ADLİYEYE SEVK EDİLEN 18 ŞÜPHELİSİNDEN 10’U TUTUKLANDI

   Bilecik’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 10’u tutuklandı. 

 

 

 

  Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 13 öğretim görevlisi ve 3 üniversite çalışanı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, geçtiğimiz gün savcı karşısına çıkartılarak ifadelerine başvurulmuştu. Dün de öğleden sonra Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Bilecik Adliye Sarayı’na getirilen 16 şüpheliye daha sonra 2 kişi daha eklenerek, şüpheli sayısı 18’e yükseldi.

 

 

 Gece yarısından sonra sonuçlanan mahkemede 18 şüpheliden Mehmet Kılıç, Mürsel Gürses, Okan Çağlar Taşdirek, Fatih Güneş, Ali Okumuş, Mehmet Kılıç, Elif Fırat, Abdülkadir İlgen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden Hümeyra Çetinkaya, Erdal Eren, Bülent Başaran, Muhammet Ay, Uğur Koca, Ali Alıcılar, Hasan Hüseyin Düzgün, Hüseyin Altay, Dilek D. ve soy ismi İnce olan adı öğrenilemeyen 1 kişiyle birlikte 10 kişi mahkeme kararıyla tutuklandılar.

 

 

  10’ar dakika görüşme imkanı

 

 

  Tutuklaması kesinleşen 10 kişinin yakınlarından birer kişiye, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünde çalışan bir yetkilinin listeye bakıp çağırması sonucu 10’ar dakika görüşme imkanı sunuldu. Tutuklanan 10 kişi, sağlık kontrolünün ardından Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

Son Güncelleme: 09.11.2016 05:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle