FİLM FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Kâbe, Hacer’ül Esved yakında sinemalarda… Maskeli Film yapımın Senaryosu Mehmet Şeylan tarafından kaleme alınan yönetmenliğini Levent Akçay'ın yaptığı KABE 2015’te VİZYONDA.

16 Kasım 2014 Pazar 10:48
3723 Okunma
FİLM FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

KÂBE FİLMİ KÜNYE

YAPIMCI

Levent Akçay

 YÖNETMEN

Levent Akçay

 SENARYO

Mehmet Şeylan

Levent Akçay

 

OYUNCULAR

Murat Onuk

Levent Akçay

Nil Ateş

Murat Göktepe

Mehmet Yücel Özkal

Mehmet Akif Özcan

Süre.117 dk

Tür-Aksiyon,Tarih,Macera, Dini

KÂBE SİNOPSİS

İlgi alanı tarih ve din olan Prof Kahraman Tezel insanlığın giderek yozlaştığı tezini savunmaktadır. Tarihin tozlu sayfaları arasında araştırmalarını yaparken Kâbe ile ilgili ilginç bulgular elde eder. Birbirinden farklı özellikleri olan bilim adamlarını toplayarak Kâbe duvarının köşesinde bulunan Hacer’ül Esved taşını incelemeye karar verir.

 

 

 

Bilim dünyası tarafından tarihin ilk tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’den başlayarak araştırmalarını derinleştirirler. İslam’ın temiz çağrısını insanlara kabul ettirmek amacıyla Hacer’ül Esved taşı incelenecek ve insanlığın ilk tapınağının Kâbe olduğunu kanıtlamaya çalışacaklardır.

Tarih profesörü Taylan Barbaros, din adamı Prof. Dr Behçet Baysal, bilişim uzmanı Azra ve korumaları eski MİT ajanı Hikmet Kartal ile gizemli bir yolculuğa çıkarlar.

Ancak bu süreç hiç kolay olmayacaktır.

KÂBE FİLM KONUSU

Türkiye’de bir grup bilim adamı Kâbe’nin duvarında var olduğu bilinen Hacer’ül Esved taşını araştırmak için maceralı bir yolculuğa çıkarlar. Her biri kendi alanında uzman olan bilim adamı grubunu Mekke’de çeşitli sürprizler beklemektedir.

Kabe, Hacer’ül Esved… İslam’a adanmış sıra dışı bir sinema filmi…

Yapımcı, oyuncu ve yönetmen Dr. Levent Akçay; “Kabe, Hacer’ül Esved”, adlı  sıra dışı filmiyle Türk sinema tarihinde bir  “ilk”e imza attı.  Kâbe filmi; Türk sinema tarihinde aksiyon, gizem ve tarihi bilgilerle desteklenmiş ilk İslâm temalı film olarak karşımıza çıkıyor.

Başrollerini, Murat Onuk, Levent Akçay ve Murat Göktepe’nin paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Levent Akçay oturuyor.

İslam ile ilgili sarsıcı güzellikte bilgiler sunan projede, dinler tarihi de gün yüzüne çıkarılarak seyirciye aksiyon-macera yanında dini bilgiler iletiliyor. Projede Kuran'ın bilimsel açıdan özelliklerinin yanı sıra sevgi ve barış yönü de vurgulanarak dinimiz hakkındaki yanlış bilinen ön yargılar irdelenirken filmin temposu hiç düşmüyor. İşte bu noktada “Kabe” İslam’a adanmış sıra dışı bir film projesi olarak karşımıza çıkıyor.

 Filmin içeriğinde anlatılanlar, bilim adamlarının açıklayıcı diyalogları ile güçlendirilmekte ve kutsal kitabımız Kuran ile tasdik edilmektedir. Kâbe filmi aksiyon, bilim kurgu ve dram anlatımı ile oldukça sürükleyici bir hikâyenin içerisinde, görsel efektlerle bezeli filmde gerçekleştirilen hava çekimleri başta olmak üzere, aksiyon ve macera sahneleriyle şimdiye kadar beyazperdede eşi görülmemiş güzellikte görüntüler barındırıyor.

 Kâbe sinema filmi; Aksiyon, Tarih, Macera, Gizem Bir arada…

Kâbe sinema filmi; Aksiyon, Tarih, Macera, Gizem ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarıyor. Filmin en gizemli sorularından biri de, Allah'ın yüzyıllardır Kâbe’nin çevresinde neden tavafı emrettiğini belgelerle açıklıyor. Bilim dünyası dünyanın en eski tapınağını Urfa Göbeklitepe diye açıklarken, yeryüzüne inen kutsal kitaplar ve başta kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim ilk tapınağın Kâbe olduğunu açıkça belirtmektedir.

 Kâbe sinema filmi, İslam’ın ve Müslümanların kıblesi Kabe hakkında bilinmeyenleri beyazperdeye taşıyor. Bugüne kadar pek fazla türüne rastlanmayan film sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. 1994 yılında Urfa’da bulunan Göbeklitepe’deki tapınaklar ilk kez bir sinema filmine konu oluyor.

 Film, İstanbul başta olmak üzere, Urfa ve Arabistan’ın Cidde ve Mekke şehirlerinde geçiyor.  Yönetmenliğini Levent Akçay’ın üstlendiği filmde ünlü oyuncu Murat Onuk,  Taylan Barbaros rolü ile başrol oyuncusu. Levent Akçay ise Profesör Kahraman Tezel rolü ile izleyici karşısına çıkıyor.

Filmde birbirinden renkli karakterlere can veren Levent Akçay, Murat Onuk, Murat Göktepe, Mehmet Yücel Özkal ve Nil Ateş izleyenlere büyüleyici bir maceranın kapılarını aralıyorlar. Hikayesi İstanbul’da başlayan film, Urfa Göbeklitepe’de geliştirim ve final sahneleriyle Arabistan topraklarında son buluyor.

 Hacer’ül Esved taşı cennetten mi geldi?

Kabe sinema filminin çıkış noktalarından biri de Haer’ül esved taşı. Dünyanın varoluşu, Hz. Ademin cennetten kovulması ve dünya hayatının başlaması, bunun yanı sıra yer yüzüne inen 124 bin peygamberden günümüze uzanan bir çok kilit nokta Kabe sinema filminde yanıt buluyor.

www.kabefilm.com

www.maskeliyapim.com.tr

http://www.youtube.com/watch?v=6kw6isLbnGk

Son Güncelleme: 16.11.2014 10:48
Anahtar Kelimeler:
KabeFilmGöbeklitepe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle