5 BİN 800 KEDİ KÖPEK İLE 6 BİN 742 BÜYÜK BAŞ HAYVANA AŞI YAPILACAK

Bilecik Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Kuduz ve Şap Aşılama” kampanyası başlatıldı.

12 Mart 2015 Perşembe 07:36
2326 Okunma
5 BİN 800 KEDİ KÖPEK İLE 6 BİN 742 BÜYÜK BAŞ HAYVANA AŞI YAPILACAK

 Bilecik Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Kuduz ve Şap Aşılama” kampanyası başlatıldı.  

 

  Bilecik Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde 2015 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında,  “Kuduz Aşılama Kampanyası” ve büyükbaş hayvanlarda “Şap Aşılama Kampanyası” başlattı. Konu hakkında İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız yaptığı açıklamada, bakanlıkları 2015-4 sayılı genelgesi doğrultusunda 5 bin 800 köpek ve kediye kuduz aşısı yapılması ve karnesi olmayan hayvanlara karne düzenlenmesi planlandığını belirterek, “Aşısız kedi ve köpek kalmaması için vatandaşların kampanya süresi içinde İl ve İlçe müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. İnsan ve hayvan sağlığını tehdit eden bu hastalığa karşı başlatılmış olan kampanyanın başarılı olması için 24 Nisan 2015 tarihine kadar kedi ve köpeklerinizi aşılatınız” dedi.

 

 

  “ŞAP HASTALIĞI HAYVANCILIKTA CİDDİ ORANDA EKONOMİK KAYIPLARA SEBEP OLUYOR”

  2015 yılı ilkbahar dönemi şap aşı kampanyası kapsamında 2 aylıktan büyük bütün sağlıklı büyükbaş hayvanlara şap aşısı uygulanacağı belirten Yıldız, “Şap hastalığı hayvancılıkta ciddi oranda ekonomik kayıplara sebep olan en önemli hastalıklardan biridir. Şap virüsü temas, hava yolu, bulaşık yem, su, altlık, nakil vasıtaları ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

 

 

 Hastalık, hayvanların et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkilemektedir. Tedavisi oldukça masraflı olan bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu şap aşısı yaptırmaktır. Bakanlığımız bünyesinde 2015 yılı ilkbahar döneminde aşı kampanyası başlatılmıştır, İl ve İlçe Müdürlüğümüz ekiplerince yaklaşık 36 bin 742 büyükbaş hayvana şap aşılaması yapılacaktır. Kanuni zorunluluğu ve yapılmadığında cezai müeyyidesi olan şap aşısını yaptırmayan hayvan sahiplerinin 24 Nisan 2015 sonunda bitecek olan süreyi göz önünde bulundurarak, aşılarını biran önce yaptırmaları ve köye gelen ekiplerimize yardımcı olmaları, aşılma kampanyasının başarısını arttıracak, halkımız sağlıklı hayvanlardan elde edilen güvenilir gıdaları tüketmiş olacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 12.03.2015 07:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle