TÜRK EĞİTİM-SEN BİLECİK İL TEMSİLCİSİ ÖMER YEL, ORTAYA İDDİALAR ATTI

30 Mart 2016 Çarşamba 08:11
1423 Okunma
TÜRK EĞİTİM-SEN BİLECİK İL TEMSİLCİSİ ÖMER YEL, ORTAYA İDDİALAR ATTI

 Türk Eğitim-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, 2014 yılı Mart ayında çıkartılan bir yasa ile ülke genelinde olduğu gibi Bilecik'te de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birçok okul müdürü ve yardımcısı acımasızca görevden alındığını belirtti.

 

 

 

  Ömer Yel, Türk Eğitim-Sen Bilecik İl Temsilciliği binasında yaptığı açıklamada, görevden alınan Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Söğüt dışındaki İlçe Milli Eğitim Müdürleri yerine yenilerinin görevlendirildiğini söyledi. Yine boş olan veya boşaltılan okul müdürlükleri yerine ise oluşturulan mülakat komisyonu marifetiyle yenileri görevlendirmeler yapıldığı anlatan Yel, konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

  “Ayrıca, okulların müdür yardımcılıkları sendikal pazara düşürüldü. Öğretmenler, öğrenciler huzursuz edildi. Öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlerini ele alacak olursak, Bozüyük, Söğüt eski ilçe milli eğitim müdürü ve Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin öne çıktığını görmekteyiz. Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında bilinmeyen kişiler tarafından otomatiğe bağlanmış gibi şikayet mektubu gönderilmekte olduğu ancak şu ana kadar bir ceza takdirinin yapıldığı haberi tarafımıza ulaşmamıştır. Son olarak sendikamız tarafından kendisi hakkında ciddi bir suç duyurusu yapılmış olup, sonucu yakından takip edilmektedir. Bozüyük ve Söğüt eski İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yapmış olduğu haksız, hukuksuz, kanunsuz uygulamalardan dolayı onlarca soruşturma açılmıştır. Yapılan inceleme/soruşturmalarda genellikle işlenen suç ile ilgili “Soruşturma İzni Verilmemesi” teklif edildiğini gözlemlemekteyiz. Eğer, şahitler ve belgeler olayı eksik bırakmayacak şekilde doğrular ve suç sübuta ererse yine de olması gerekenden daha düşük cezaların teklif edildiğine şahitlik etmekteyiz. Müfettişler tarafından teklif edilen bu cezalar Kaymakamlar tarafından uygulanmaktadır.

 

 

  Ancak, müdürler cezalara itiraz etmekte ve cezalar ya İl Milli Eğitim Disiplin Kurulunda ya da İl Disiplin Kurulunda kaldırılmaktadır. Mesela; verdiği haksız puanlar sebebiyle 13 okul müdüründen 8 ini görevden uzaklaştırdığı, müfettiş raporu ile belgelenmiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürünün cezası İl Milli Eğitim Disiplin Kurulunca kaldırılmıştır. Yine, bir sürücü kursundan usulsüz bir şekilde yüklü miktarda para alan ve aldığı paraları nereye harcadığını belgelendiremeyen, ayrıca kendi çocuğuna makamını kullanarak haksız menfaat sağlayan ilçe milli eğitim müdürü hakkında müfettişler, görevden alınmasını teklif etmeleri gerekirken görev yeri değişikliği teklif etmişlerdir. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaları gerekirken bunu da yapmamışlardır. Böylece bu kişi ödüllendirilircesine İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığı görevine getirilmiştir.”

 

 

  “BU İŞİN CILKI ÇIKMIŞTIR”

 

  Yel konuşmasından, işini düzgün yağan arkadaşlarını ve yöneticileri arkadaşları tenzih ederek “bu işin cılkı çıkmıştır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli bir yılı aşkın süredir yemek yardımı alamamakta iddialarını ortaya atan Yel, “En son olarak yemek yiyebilecekleri mekan bulunmuş, mekanın tadilatı için yapılan ihale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının isteği üzerine iptal edilmiştir. Personel hala mağdur edilmeye devam edilmektedir. Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerin sonuçları SGK ya bildirilmediği için Milli Eğitim Müdürlüğüne yüklü miktarda para cezaları kesilmiştir. Sonuç olarak, şu an itibariyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bozüyük ve Osmaneli ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri iyi yönetilmemektedir. Söğüt ilçesi, eski müdürün ilçeden ayrıldığı günden bu yana nefes almaktadır. Siyasi erkle kol kola yürüyen ve İnhisar İlçe Milli Eğitim Müdürünün Söğüt’e gelmesi için kulis yapan birkaç yandaş sendikalı dışında herkes son derece memnundur. Maalesef bu kişiler, bugün itibariyle isteklerine ulaşmış gözükmektedir. İnşallah Söğüt’te eski günleri aratmazlar. Eğitim gibi yıllar sonrasını ve geleceğimizi ilgilendiren bir konuda bile siyasi düşünenlerin, siyasilere boyun eğenlerin aldıkları vebalin ve ahların altında kalacakları inancıyla etkili, yetkili, görevli, siyasi ve sorumlu olan herkesi bir kez daha uyarıyorum. Bu şehrin çocuklarına yazık etme hakkına kimse sahip değildir. Artık biat edenin göreve geldiği değil, liyakatin, çalışkanlığın ve başarının ön planda tutulduğu bir anlayış istiyoruz. Yani adalet, sadece adalet istiyoruz. Haksızlıklarda ısrar edilmesin istiyoruz. Kanunsuz icraatlar da ısrar edilmesin istiyoruz. Hukuksuzluklarda ısrar edilmesin istiyoruz. Milli Eğitim Bakanının memleketinde artık bu işler son bulsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Son Güncelleme: 30.03.2016 08:11
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKamusenGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle