ÇOCUK KULÜBÜNDE YOK YOK

Bilecik'te eğitim veren ve bu yıl itibariyle Çocuk Kulübü unvanını alan Bilgi Çağı Çocuk Kulübü'nde eğitim gören çocuklar jimnastikten halkoyununa, sinemadan kitap okuma etkinliklerine tüm etkinliklerden faydalanıyor.

26 Nisan 2018 Perşembe 16:49
1867 Okunma
ÇOCUK KULÜBÜNDE YOK YOK

Bilecik'te eğitim veren ve bu yıl itibariyle Çocuk Kulübü unvanını alan Bilgi Çağı Çocuk Kulübü'nde eğitim gören çocuklar jimnastikten halkoyununa, sinemadan kitap okuma etkinliklerine tüm etkinliklerden faydalanıyor.

Kurumları hakkında bilgi veren okulun kuruluş müdüresi Özge Akkaya, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olduklarını ama Milli Eğitim Müdürlüğüne müfredatında hizmet verdiklerini söyledi. Bilgi Çağı Çocuk Kulübü olarak ne yaptıklarını anlatan Akkaya sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye’de biliyorsunuz etüt merkezleri kapatıldıktan sonra artık çocuk kulüpleri işlem görmeye başladı. İlkokul ve ortaokul düzeyinde öğrencilere eğitim veriyoruz. Şöyle neler yapıyoruz biz kulüp olarak. Öncelikle ödev takibimiz var, branş öğretmenlerimizin eşliğinde ders tekrarları yaptırıyoruz. Bu işlemleri yasal olarak da zaten eğitim verebiliyoruz öyle bir hakkımız var. Ancak bu eğitim öğretimin yanında etkinlikler de yapmak zorundalığı geldi. Etkinlik olarak da Türkçe öğretmenimizin yaratıcı yazarlık dersleri veriyoruz.

Nedir yaratıcı yazarlıkta biz çocuklara kitap okumayı, kitap okuma alışkanlığı elde edinmeyi sağlıyoruz daha sonrasında da bu okudukları kitaplardan kendilerine ait kesitler çıkararak hikayeleştiriyor Türkçe öğretmenimiz. Aynı zamanda İnkılap Tarihi öğretmenimiz eşliğinde de ev ekonomisi iş tekniği dersleri yapıyoruz. Bunlar neler çocukların işte el becerilerini geliştireceği, ebru sanatı, çanta yapımı gibi böyle keçeden bazı ürünler yapıyorlar bunları da yıl sonunda bu etkinlikleri birleştiren bir sergi gibi balomuzda bunları görsel olarak hem öğrencilerimize motivasyon amaçlı hem de velilerimize neler yaptığımızı gösteren bir programımız olacak. Tüm branş öğretmenlerimiz kurumumuzda mevcut. Buna rehberlik öğretmenimiz dahil. Bilecik'te bizim tarzımızdaki birçok etüt merkezinde rehberlik öğretmeni yok.

"Genç dinamik bir ekibimiz var"

Okullarındaki kadro hakkında bilgi veren Akkaya, "Ekip olarak 11 kişi çalışıyoruz ve hizmetlimiz de mevcut. Kadromuz güzel uzman kadroyla çalışıyoruz hepsi de kendi alanında kendilerini ispatlamış hocalar. Genç dinamik bir ekibimiz var. Burada bizler tam gün, yarım gün ve saatlik olarak hizmet veriyoruz. Çocuklarımızla yaptıklarımız etkinlikler sayesinde de sosyal anlamda da onlara bazı özellikler kazandırıyoruz. Akıl ve zeka oyunları sınıfımız, jimnastik ve halk oyunları yapabileceğimiz bir sınıfımız, aynı zamanda sinema, kitap okuyabileceğimiz o tür etkinlik sınıfımız var.

Kurumumuzda 3 tane çalışma odamız, 1 yemekhanemiz, 1 de rehberlik odamız mevcut. Sosyal aktiviteler olarak şehir içi geziler, müzeler, şehir dışı geziler de yapıyoruz tabi ki bunları izinli olarak yapmak zorundayız. Kahvaltı organizasyonlarımız aynı zamanda pikniklerimiz, yıl sonu organizasyonlarımız mevcut. İsteğe bağlı servis imkanlarımız da var. Sınıflarımız şöyle sayılarımız çok kalabalık değil. 12-15 kişi arasında hizmet veriyoruz. Sayılar kalabalık olsun istemiyoruz bu kendi öğretmen kadromuzla, yönetimle aldığımız karar doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.

Erken kayıt avantajı

Kurumlarında şuan erken kayıt avantajları olduğunu söyleyen Akkaya, "Şuan itibariyle erken kayıtlarımız başladı. Erken kayıtlarımız için de kurumumuza uğrayıp hem kurumumuzu ziyaret edebilir, öğretmenlerimizle tanışabilir, bir kahvemizi içebilirler. Nisan ayı ve Mayıs ayı ortasına kadar erken kayıtlarımız devam edecek. Sonrasında da alacağız ama indirimlerden yararlanmak için şu 2-3 hafta içerisinde kurumumuza gelseler çok daha sağlıklı olur" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle