350 YENİ MÜZİSYEN SERTİFİKALARINI ALDI

Bilecik Belediyesi tarafından, her yıl düzenlenen ve yediden yetmişe müzikseverin ücretsiz olarak dört ay boyunca eğitim gördüğü Bilecik Belediyesi Müzik Kurslarında başarılı 350’den fazla kursiyere sertifikalarını törenle sunuldu.

17 Ocak 2015 Cumartesi 07:22
2005 Okunma
350 YENİ MÜZİSYEN SERTİFİKALARINI ALDI

Bilecik Belediyesi tarafından, her yıl düzenlenen ve yediden yetmişe müzikseverin ücretsiz olarak dört ay boyunca eğitim gördüğü Bilecik Belediyesi Müzik Kurslarında başarılı 350’den fazla kursiyere sertifikalarını törenle sunuldu. 

 

 

  Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törene, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Meclis Üyeleri, veliler, aileler ve kursiyerler katıldı. Bilecik Belediyesi  kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında 9 yıldır gerçekleştirilen ve bu yıl 350’den fazla öğrencinin bağlama, ud, keman, gitar, ney, yan flüt, ritm-perküsyon branşlarında müzik eğitimi sonunda sertifika aldığı kursların en küçük katılımcısı 8 yaşında olurken, en büyüğü ise 66 yaşında olduğu belirtildi.

 

 

Sertifika töreninde konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, müzik ve sanata ilgisi olan vatandaşlara ücretsiz olarak sunulan müzik kursları kapsamında, kursiyerlere böyle güzel bir ilgiyle katılım sağladıkları, Bilecik'in kültür ve sanat şehri olması yolunda büyük bir katkı sağladıklarını belirterek, “2004 yılından bu yana belediye hizmetleri kapsamında şehrin yapılaşmasının yanı sıra; sosyal, kültürel, sanatsal değerlerin de toplumun önemli unsurları arasında yer aldığını ve bu yönde çalışmalarını organize ettiklerini belirterek, vatandaşlarımızın kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için her geçen gün hep birlikte el ele vererek daha iyisini oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürüteceğiz.

 

 

Aramızdaki çocuklarımızı böyle güzel müzik nağmelerini seslendirecek konuma getirmek, her yavrumuzun bir enstrümanı çalabilecek konuma ve duruma getirmek temel hedeflerimizden biri. Bunları nasıl yapıyoruz, bunları fedakar, cefakar hocalarımızın ve siz velilerimizin katkılarıyla yapıyoruz. Bu akşamda yaklaşık 350 öğrencimize de başarıyla tamamladıkları kursların sertifikalarını dağıtıyoruz.

 

 

Buna örnek olarak içimizden, kurslarımızdan yetişen ve büyük bir sanatçı olma yolunda ilerleyen Hilal Coşkun kızımız var. Kendisine müzik kursları sertifika töreninde seslendirdiği ezgiler için de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  Törende öğrenciler, bağlama, ud, keman, gitar, ney, yan flüt, ritim-perküsyon branşlarında, katılımcılara hocaları eşliğinde müzik dinletisi sunarken, Program sonunda Türk Halk Müziği Sanatçısı Hilal Coşkun da konser verdi.

  Ayrıca Başkan Selim Yağcı’dan sertifikalarını alan mezunlar toplu poz vermeyi de unutmadılar.

 

 

Son Güncelleme: 17.01.2015 07:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle