LİSELERARASI GENÇ ERKEK VE KIZ BASKETBOL MÜSABAKALARININ KURALARI ÇEKİLDİ

Bilecik'te yapılacak olan liselerarası genç erkek ve genç kızlar basketbol müsabakalarının kura çekimi gerçekleştirildi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 07:49
2644 Okunma
LİSELERARASI GENÇ ERKEK VE KIZ BASKETBOL MÜSABAKALARININ KURALARI ÇEKİLDİ

Bilecik'te yapılacak olan liselerarası genç erkek ve genç kızlar basketbol müsabakalarının kura çekimi gerçekleştirildi. 

 

 

  Bilecik Gençlik Merkezi binasında yapılan kura çekimine turnuvaya katılacak 23 takımın temsilcileri, Bilecik Basketbol İl Temsilci Aziz Torun ve Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

 

Çekilen kuralar sonrası gruplar şu şekilde oldu; Genç Erkekler Basketbol Grup müsabakalarında A grup, İstanbul Özel İstek Bilge Kağan Anadolu Lisesi, Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi, Kocaeli Necip Fazıl Anadolu Lisesi, Manisa Yunus Emre Spor Lisesi, B grubu, Eskişehir Özel Gelişim Anadolu Lisesi, Kütahya Anadolu Lisesi, Bilecik Anadolu Lisesi, Antalya Döşemealtı Özel Toros Anadolu Lisesi, C grubu, Bolu Fen Lisesi, Ankara Özel Gürçağ Anadolu Lisesi, İzmir Çiğli Özel Türk Koleji, Sakarya Özel Enka Anadolu Lisesi şeklinde oluştu.

 

 

  Genç Kızlar Basketbol Grup müsabakası ise; A grubu, İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi, Eskişehir Özel Gelişim Anadolu Lisesi, Manisa Yunus Emre Spor Lisesi, Konya Selçuklu Anadolu Lisesi, B grubu, Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yalova Anadolu Lisesi, Kocaeli C. Elginkan Anadolu Lisesi, İstanbul Bayırköy Özel Oğuzkaan Koleji, C grubu; Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi, Bolu M.Çizmecioğlu Anadolu Lisesi, Kütahya A.Selahattin Erkasap Spor Lisesi şeklinde oluştu.

 

 

  Çekilen kuralar sonrası turnuvayı değerlendiren Bilecik Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun, 23 takımı Bilecik'te daha hiç ağırlanmadıklarını belirterek, “İnşallah bu zor kış günlerinde böyle bir turnuvayı kaldıracağız. Sağ olsun Bilecik Belediyesi gelen takımlar için kolaylık sağladılar. Aslında biz turnuvayı talep ederken bir tane yeni yapılan 2 bin 5 kişilik spor salonumuz vardı. Biz bunu düşünerek turnuvayı talep etmiştik ama maalesef ısınma problemleri yüzünden yetişmedi. Üniversite sağ olsun bize bu konuda çok yardımcı oldu.

 

 

Üniversitenin salonunu kullanacağız. Mevcut olan Atatürk Spor Salonunu kullanacağız. Günde 11 maç, 3 gün boyunca 33 tane maçı oynatacağız. Pazar günü Erkekler Belediye takımımızın da maçı var. Bu durum Bilecik için çok yoğun bir tempo. Bu bizler için çok önemli. Maalesef ilimizde çok az sayıda müsabaka yapılıyor. Okul takımlarımız ve kulüp sayılarımız çok az. Biz burada bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz.

 

 

Burada görsel bir sütun yaratmaya çalışıyoruz. İnsanlar bu takımları gördükçe ilginin arttırılmasını istiyoruz. İnşallah bunların devamı da gelecek. Çok ciddi, çok donanımlı takımlar var ve ben her takıma başarılar diliyorum” dedi.

 

 

  Çekilen kuralara gere Bilecik temsilcileri, Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk maçını bugün İstanbul Bakırköy Özel Oğuz Kaan Koleji saat 13.00’de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu'nda, Genç Erkekler katogorisinde Anadolu Lisesi ilk maçını Kütahya Anadolu Lisesi bugün saat 16.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynayacak.

 

Son Güncelleme: 17.01.2015 07:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle