MİNİK ÖĞRENCİLER 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

   Bilecik Özel Edebali Anaokulu Öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle bayramı coşkuyla kutladı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
26 Ekim 2018 Cuma 14:14
478 Okunma
MİNİK ÖĞRENCİLER 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

   Bilecik Özel Edebali Anaokulu Öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle bayramı coşkuyla kutladı. 

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü nedeniyle Özel Edebali Anaokulu öğrenceleri düzenlenen etkinlikte buluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programı sırasıyla, öğrencilerimizin gösterileri, kora ile devam etti.

  Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdüresi Ceyda Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 günü ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, cumhuriyet idaresidir’ diyerek Cumhuriyeti ilan ettiğini söyledi. Cumhuriyetin Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değer olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir sözlerine şöyle devam etti;

  "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun 'Devrimcilik İlkesi' gereği sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan, yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir" diyerek, Atatürk'ün “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözleriyle konuşmasına son verdi.

  Konuşmanın ardından Okyanus Sınıfı'nın hazırladığı şiir dinletisi, Neşeli Yıldızlar Sınıfı'nın hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk’ün özlü sözleri, Gökyüzü Sınıfı'nın hazırladığı Kurtuluş Savaşı kahramanları canlandırması, okulun öğrencileri tarafından oluşturulan korunun  Cumhuriyet Hürriyet Demek ve Atatürk Çocukları adlı şarkıları seslendirmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle