EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETİ KINADILAR

  Bilecik'te Eğitim Bir-Sen'e üye eğitimciler, meslektaşlarına yönelik şiddeti kınayarak, "Eğitimcilerin terörün, hain darbe girişiminin ve şiddetin hedefi olması, eğitim camiasını umutsuzluğa düşürmeye başlamıştır" dedi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
27 Mart 2018 Salı 14:56
1242 Okunma
EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETİ KINADILAR

  Bilecik'te Eğitim Bir-Sen'e üye eğitimciler, meslektaşlarına yönelik şiddeti kınayarak, "Eğitimcilerin terörün, hain darbe girişiminin ve şiddetin hedefi olması, eğitim camiasını umutsuzluğa düşürmeye başlamıştır" dedi. 

  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan bir grup eğitimci, eğitimcilere yönelik şiddeti kınadı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, eğitimcilere yönelik şiddetin önlenmesi için ivedilikle tedbir alınması gerektiğini belirtti. Selöz, "Hain darbe girişimi aramızdan Yusuf Elitaş’ı aldı, teröristler mesleki hayatının henüz başlarında Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı hedef aldı, şiddet ise başta İzmir’de Ayhan Kökmen olmak üzere birçok öğretmenimizi katlederek geride kederli bir camia ve aile bıraktı. Iğdır’da Yücel Düzci öğretmenimiz, saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş kişilerin şiddetine maruz kaldı.

 Ağrı Patnos’un Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural, bir öğrencinin kardeşi tarafından sırtından bıçaklandı. Son olarak daha dün Kayseri’de Gülhan Şaşmaz hocamız disiplin sorunu olan bir öğrenci tarafından bıçaklandı. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını zedeleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren yaklaşımlar, politikalar bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.

 Yaşanan mesleki erozyon öğretmeni savunmasız bırakmış, saldırılara açık hâle getirmiştir. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin çocuklarının öğretmenlerini sırtından bıçaklar hale gelmesini başta bakanlık yetkilileri olmak üzere tüm toplum acilen değerlendirmelidir" dedi.

  "Öğretmeni zora sokan, mağdur eden uygulamalardan bir an önce vazgeçmeli"

  Selöz, topluma verdiklerine ters orantılı olarak yeteri kadar mağdur edilen öğretmenlerin ilgisiz, desteksiz, çaresiz bırakıldığını ifade ederek, "Öncelikle MEB, misyonuyla yakıştıramadığımız ve anlaşılmaz bir şekilde her defasında öğretmeni zora sokan, mağdur eden uygulamalardan bir an önce vazgeçmeli, onları en etkili ve güven verici tarzda korumalıdır.

 Öğretmen yetiştirmedeki yanlış politikalar, istihdam sürecindeki zorluklar ve haksızlıklar, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik sorunu, Alo 147 garabeti, istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki mahrumiyetler, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar, eğitimin öznesi öğretmenlerimizin şiddetin nesnesi haline getirilmesi gibi olumsuzluklar ve devam eden sorunlar, eğitimin niteliğinin artırılmasına engel teşkil etmekte, öğretmenlik mesleğinin saygınlığına gölge düşürmektedir.

 Eğitim-Bir-Sen olarak, performans değerlendirmesi başta olmak üzere, öğretmenlik mesleğini değersizleştiren ve eğitimin sorunlarını derinleştiren uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz bu amaçla gerekirse iş bırakma dahil sendikal bütün argümanları kullanmaktan geri durmayacağız" ifadelerini kullandı. Grup, ellerindeki eğitime şiddete yönelik pankartlarda hazırlarken, açıklamanın sonunda olaysız şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 27.03.2018 15:19
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birisi 2018-03-27 16:39:43

dağa küsülür mü? iş bıraksan nereden iş bulacan

Avatar
zeki 2018-03-27 17:04:37

Ülkenin en rahat mesleklerinden birini yapıyorsunuz.İş bırakırım gibi cümleler çok gülünç.

Avatar
bi git ya 2018-03-28 10:58:13

hadi bırakta bakalım ne oluyor? yoksa yüzde 25 zam yapmak için önce yüzde 60 demek , sonra kafadaki 25 e razı ettirmek gibi bi şe mi var?

Avatar
hasan yılmaz 2018-03-29 09:24:17

Bırakında eğitim camiası rahatlasın sizin gibi sadece benim sendikalım diyerek develete aklınız sıra dayanıp at koşturan okullarda eğitimin yerlere serilmesi sizin eseriniz neden kızıyorsunuz zamanında fetö ile beraber iken bir şey yokda şimdi devlet fetö ile ters düşünce sizlerde aman bana bulaşmasın deyip uzak durmaya faka el altından samimi bakışlara yer verildikçe eğitim de sıkıntı bitmez.sınavlarda 60 alıp mülakatta 90 ver, verip okullarda müdür olanlara kalırsak eğitim yerlerde gezer.diğer leri sınavda 90 alıp mülakatta 60 alıp hakkı yeniliyorsa eğitim rezalettir hadi bunları da dile getir ben ve bizim sendika hak yedi de sana benden eğitimi eleştirdin diye alkış tutarım fakat nerdeeee

Avatar
MÜREKKEP BİTTİ 2018-03-29 10:52:36

KEŞKE BUÇUK ZAM ALIRKEN DE BÖYLE TEPKİ VERSEYDİNİZ...

Avatar
berat 2018-03-27 23:38:21

bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlerimizin her zaman yanınızdayız......

banner22

resim yükleresim yükle