10 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAM EDİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen aşure dağıtımı Bilecik'te 4 ayrı noktada dağıtıldı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 10:33
1475 Okunma
10 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAM EDİLDİ

  Bilecik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen aşure dağıtımı Bilecik'te 4 ayrı noktada dağıtıldı. 

 

 

  İlk olarak Teyfikbey Caddesi üzerinde bulunan aile çay bahçesi önünde okunan dua sonrası dağıtılan aşure, sırasıyla; Şehitler Parkı, Kapalı Pazar ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrenci otağında vatandaşlara ve öğrencilere ikram edildi. Aile çay bahçesi önündeki etkinlik sonrası açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, aşure ayının ve aşurenin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyledi. Çok fazla çeşitler ile bir bütünlüğü, bir güzelliği ortaya çıkardığını belirten Yağcı, “Temsili bir olaydır ve her yıl Muharrem ayı içerisinde aşure gününden itibaren bölgemizde, ülkemizde aşure aşı yapılır ve halkımıza paylaştırılır. Bilecik Belediyesi olarak ta uzun yıllardır bunu yapıyoruz. Başladığımız günden itibaren her yıl böyle halkımızda aşure aşımızı paylaşıyoruz” dedi.

 

 

  “10 KASIM'A İSABET EDEN BİR GÜN OLDU”

 

  Bu yıl yaptıkları aşure dağıtım gününün 10 Kasım'a isabet eden bir gün olduğunu dile getiren Yağcı, ”Bu sene de görüldüğü üzere bugün Ulu Önder’imizin vefatının 76. yıl dönümünün dolayısıyla 10 Kasım'a da isabet eden bir gün oldu. Aşure dağıtımına geçtiğimiz günlerde Kültür Kongre Merkezimizde başladık, bugün işte burada şehitler parkında, kapalı pazarın olduğu bölgelerde ve üniversite öğrenci otağımız da olmak üzere 10 bin kişiye aşure ikramı yapılacaktır.

 

 

 Yaptığımız bu şeyin inşallah birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. Cenabı-ı Hak bizleri böyle birlik beraberlik kardeşlik içerisinde huzur içerisinde nice aşure günlerine, Muharrem aylarına yıllarına ulaştırsın diyorum ve yiyenlere de şifa olsun, afiyet olsun diyorum” dedi.

 

 

 

  Konuşmasının ardından Başkan Yağcı, diğer aşure dağıtım noktalarına hareket etti. 

 

 

Son Güncelleme: 10.11.2014 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle