YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN 3’ÜNCÜ İTTİFAK ÇAĞRISI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, 3’üncü ittifak kurulması gerektiğini belirterek; ”Bizde diyoruz ki gelin milleti iki ittifak arasında mecbur bırakmayalım. Zaten millet nefes almak istiyor bunalmış ortaya yeni bir oluşum koyalım. Biz inanıyoruz ki bu yeni oluşumu koyduğumuz zaman bu sinerjiyi gördüğünde diğer partilerde ya arkadaş iyi ki yaptınız deyip kendileri de bu ittifaka dahil olmak isteyecekler” diye konuştu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Ocak 2022 Cumartesi 13:11
93 Okunma
YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN 3’ÜNCÜ İTTİFAK ÇAĞRISI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, 3’üncü ittifak kurulması gerektiğini belirterek; ”Bizde diyoruz ki gelin milleti iki ittifak arasında mecbur bırakmayalım. Zaten millet nefes almak istiyor bunalmış ortaya yeni bir oluşum koyalım. Biz inanıyoruz ki bu yeni oluşumu koyduğumuz zaman bu sinerjiyi gördüğünde diğer partilerde ya arkadaş iyi ki yaptınız deyip kendileri de bu ittifaka dahil olmak isteyecekler” diye konuştu.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde parti binasında basın mensupların sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı; Milletin ekonomik yönünden nefes alması için bir an önce erken seçimin yapılması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Helvacı, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;”Para bulurlarsa biraz piyasayı rahatlatırlarsa hemen seçim yapacaklar. Çünkü 2023’e kalırsa bu erimeyle ,bu 2023’te seçime girecek Ak Parti bile kalmayacak.  Biz şimdi Anadolu’yu geziyoruz. Bir dükkana giriyoruz üyemizle karşılaşıyoruz. Aman başkanım sakın Cumhur ittifakına girmeyin, girerseniz üyeliğimi silerim diyor. Az öteye gidiyoruz.  Bu sefer başka üye, sakin başkanım bu CHP’nin peşine gitmeyin yoksa size oy vermeyiz diyor. Erbakan hocamızın bir sözü vardır; bunların tabelaları farklıdır ama hepsi aynıdır diye. Milletimiz bunların hepsinin politikasını aynı olduğunu milli görüşün temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi ve Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan’nın diğerlerinden farklı olduğunu görüyor, daha doğrusu kendisi ayrı bir yere koyuyor. Dolayısıyla biz istiyoruz ki seçime tek başımıza girelim ama tabi şartlar malum.

Eskiden seçim sonrası koalisyonlar olurdu, şimdi seçim öncesi ittifaklar oluyor.  Dolayısıyla biz üçüncü bir ittifak olsun istiyoruz. Çünkü Ak Parti’ye oy vermek istemeyip te ya CHP’de gelmesin diye oy veren bir sürü insan var. Millet ittifakına katılmış gönül rızasıyla değil mecbur karşısında başka ittifak olmadığı için oraya oy veren bir sürü insan var. Biz istiyoruz ki  Yeniden Refah Parti’miz, İyi Parti, Deva, Gelecek, Büyük Birlik Partisi, Sadet Partisi, Demokrat Parti gibi partiler yani kendini sağ  olarak ifade eden partiler bir araya gelsinler bir blok oluştursunlar  hem şu Ak Parti’nin elinde inim inim inleyen mecbur kalan seçmene hem de Erdoğan’ın karşısında bir tek bu var diyen seçmene bir soluk bir nefes olsunlar. Biz bunu yaptığımız zaman yani benzemezlerin ittifakı Sinerji doğurmuyor. Malum parti gitti ittifak yaptı, millet partisiyle ama umduğunu bulamadı. Niye birbirine benzemezler yan yana geldiği zaman bir umut olmuyor, sinerji olmuyor. Biz 74 yılında Cumhuriyet Halk Partisiyle koalisyon yaptık. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisiyle ittifak yapılmasına karşı olduğumuzdan dolayı demiyorum. Algıyı yönetemiyorsunuz. Adam teröristler diye çıkıyor. Basın, medya elinde algı elinde dolayısıyla kendinizi ifade edemiyorsanız yeni bir yol açacaksınız. Bizde diyoruz ki gelin milleti iki ittifak arasında mecbur bırakmayalım. Zaten millet nefes almak istiyor bunalmış ortaya yeni bir oluşum koyalım. Biz inanıyoruz ki bu yeni oluşumu koyduğumuz zaman bu sinerjiyi gördüğünde diğer partilerde ya arkadaş iyi ki yaptınız deyip kendileri de bu ittifaka dahil olmak isteyecekler.

Yeni kurulan partiler genel itibariyle erken seçim istemezler. Ama araziyi gezdiğinizde, milletinizle iç içe olduğunuzda hakikaten esnafın, isçinin, memurun, köylünün, emeklinin, dul ve yetimin durumunu gördüğümüzde diyoruz ki sandık biran evvel gelsin ki şu millet azıcık bir nefes alsın. Erbakan hocamızın zamanında olduğu gibi bolluk, bereket zamanına yeniden ulaşsın. Yoksa bu iş sosyal patlamaya gidiyor. Allah muhafaza!  Milletimiz imanlı, inançlı olduğu için kültürümüzde yağma işi olmadığı için, isyan çıkarma işi olmadığı için bir Arjantin, Yunanistan olmuyoruz. Hatırlarsınız birkaç yıl önce Yunanistan da insanlar sokakta bankamatikten para çekmeye korkuyorlardı. Niye hemen gasp ediliyorlardı. Arjantin de dükkânlara girdiler yağmaladılar. Şuan hızla biz Arjantin olma yoluna gidiyoruz. Allah muhafaza buyursun, bir yerde artık tak diyecek ve bu iş maalesef sosyal patlamaya doğru gidiyor. Ekonomik sıkıntının zaten zararlarını arazide görüyoruz.Hırsızlık, gasp, uyuşturucu ticareti artmış. İnsanların helal yoluyla para kazanma kapılarını kapatırsanız veya daraltırsanız insanlar otomatik olarak gayrimeşru işlere sevk oluyor” dedi.  Basın açıklamasından ardından esnafları ziyaret eden ve  sorunlarını dinleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı daha sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle