SEÇİM STARTINI VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, göreve geldiği günden bu yana öncelikleri her zaman halkın taleplerine getirerek, kalplerine dokunmak olduğunu söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Ocak 2024 Cumartesi 12:15
396 Okunma
SEÇİM STARTINI VERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, göreve geldiği günden bu yana öncelikleri her zaman halkın taleplerine getirerek, kalplerine dokunmak olduğunu söyledi.


 

Parti binası önünde gerçekleşen toplantıya; CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, ilçe belediye başkanları ve belediye başkan adayları, parti yöneticileri ve partililer katıldı.
"Belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanarak hizmete açtık"
Programda konuşan CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediye Başkanvekilliği döneminde gerçekleştirdikleri hizmetleri ve 31 Mart’ta tekrar başkan olarak seçilirse yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi. Subaşı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Göreve geldiğimizden bu yana önceliğimiz her zaman halkımızın talepleri, kalplerine dokunmak, aynında yer almak oldu.  Önceki dönemlerde ölüme terk edilen tesisleri gerçek hak sahibi olan halka kazandırmak için harekete geçtik. Belediyenin kendi öz kaynaklarını kullanarak hizmete açtık. Bu çalışmaları yaparken halkımızın ihtiyacına uygun olan ne varsa nokta atışı yapmaya özen gösterdik. Oluşturduğumuz ortak akıl ile şehrimizin kendine has dokusunu korumaya çalışarak Bilecik’in hak ettiği değere ulaşması, marka değerini koruması ve bu marka değerini daha ileriye taşımak için var gücümüzle hareket etmeye devam ediyoruz."


 

" Yıllarca dillerinden düşürmedikleri ecdadına saygı ve bu ecdada hak ettiği değeri siyasi oyunlara alet etmedik"
Subaşı açıklamasının devamında, "Halkımızın ihtiyaç duyduğu, nefes alabileceği yaşam alanlarını arttırarak modern bir kentin ihtiyaçlarını, kullanım alanlarını sizlerin hizmetine sunduk. Özellikle şehrimizin altyapısını Bilecik’in hak ettiği yere ulaştırdık. Yıllarca dillerinden düşürmedikleri ecdadına saygı ve bu ecdada hak ettiği değeri siyasi oyunlara alet etmedik. Hepimizin saygı duyduğu, Bilecik’in en büyük tarihi değeri olan Şeyh Edebali Türbesi’nin karşısında akan pisliğe göz yummaları karşısında gereken özenli altyapı ve üstyapı çalışmalarını gösterdik.Kaldırım çalışmalarımızda rekora imza attık. Atıl, kaderine ter edilen atık su tesisini faaliyete geçirdik. Yıllarca kokudan yanına yaklaşılamayan Dalakdere’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Dalakdere’yi pırıl pırıl yaptık. Orta refüjlerimizi düzenledik. Sosyokültürel  anlamda birçok çalışma yaptık. 11 yıldır çözüme kavuşmayan Ertuğrulgazi Mahallemiz için büyük bir sorun teşkil eden 18 uygulamasını çözdük. Böylece burada yaşayan vatandaşlarımıza da rahat bir nefes aldırdık. Halkımızın nefes aldığı, Atatürk Ormanı’nı güneş enerjili, çevre sostu sistemle aydınlattık. Artık sıra zemininden, çöp kutularında ve oraya yapacağımız sosyal alan meydanlarında" dedi.

" Halkın Esnafı projesiyle, hem esnafımıza hem vatandaşımızdan destek olduk."

CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, CHP zamanında yapılan Uğur Mumcu Parkı'nın bakımsız olduğunu anlatarak, "Özellikle bakımsızdı. Bu parkta ışıklandırma sulama sistemleri eğlence alanları ve yeni çocuk parkı alanları yaparak parkımızı tamamen yeniledik. Yaklaşık 200 metrekare çimlendirme çalışması yaptık ve mahallemize harika bir yeşil alan kazandırdık.Halkın Esnafı projesiyle, hem esnafımıza hem vatandaşımızdan destek olduk. Hiçbir öğrenciyi ayrıştırmadık hangi partidensin demedik. İlla bizim partimize üye ol yoksa sana burs vermeyiz demedik ve onlara eğitim desteği sağladık. Gençlerimizle her zaman bir aradayız. Özellikle istedikleri sanatçılarla hem bayramlarını kutladık hem de etkinlik ve konserlerle buluşturduk" ifadelerine yer verdi.


 

" Annelerimiz Cemal Süreya Çocuk Bakım evi ile rahat bir nefes aldı"
Subaşı açıklamasının devamında, "Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere kardeş şehirlerimizle yapmış olduğumuz anlaşmalarla belediyemizin bütçesine milyonlarla lira tasarruf sağladık. Güzel Marketimiz ve çoğu mahallemize kurduğumuz belediye market ve son 1,5 yılda açtığımız 5 adet halk ekmek büfelerimiz ile vatandaşlarımızın bütçelerine katkı sağladık. Daha önce şehrimizde eşi benzeri olmayan güzel bir ders alanını Kitap Kafe ile sağladık. Artık orası dar geliyor. İkincisini açmak için hazırlanıyoruz. Annelerimiz Cemal Süreya Çocuk Bakım evi ile rahat bir nefes aldı. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına yönelik başlattığımız besleneme çantası projemizle çocukların sadece derslerine odaklanmalarını sağladık. Yoksullukla kalıcı mücadele kapsamında hem eğitime ve ailelere destek olduk" dedi.


"30 ton meyve sebze ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan halkımıza dağıttık"
Subaşı, çiftçilere ve  vatandaşlara 600 bin fide dağıttıklarını anlatarak, "30 ton meyve sebze ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan halkımıza dağıttık. Ücretsiz kültür turları yaptık. Yaz boyunca kadınlarımız, çocuklarımızı, maddi durumu uygun olmayan vatandaşlarımızı parti gözetmeksizin turlara götürdük. Düzenlediğimiz mahalle buluşmalarıyla tüm vatandaşlarımızla birlikte ortak akıl oluşturmaya ve şehrimizi birlikte yönetmeye davet ettik" dedi.
"Pelitözü bölgesine çok yakışacak bir sosyal tesis projemiz var"
Subaşı 31 Mart günü seçilmesi halinde hayata geçireceği bazı projeler hakkında bilgi vererek, "Bilecik’in önemli ihtiyacı olan taziye evi için çalışmamız mevcuttu. Bu çalışmamızı ivedi bir şekilde hayata geçireceğiz. Seven Çarşısı bölgemizde bulunan inşaatın tamamlanmasıyla bu noktada çok güzel bir meydan, nefes alınacak yaşam alanlarını arttırarak ve oturma alanı oluşturmak üzereydik. Bu çalışmamızın her evresi hazır bir şekilde hayata geçirilmeyi bekliyor. Bu dönem bitirmeyi heyecanla beklediğimiz bir projemizden de bahsetmek istiyoruz.  Pelitözü bölgesine çok yakışacak bir sosyal tesis projemiz var" ifadelerine yer verdi.
" Yıllardır şehrimizin merkezini süsleyen Atatürk Heykeli daha yenisiyle değiştirilecek"
Subaşı açıklamasının devamında, "Yıllardır şehrimizin merkezini süsleyen Atatürk Heykeli daha yenisiyle değiştirilecek. Hem bu noktada trafiği rahatlatacağız  hem de ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok daha iyi bir heykelini şehrimize kazandıracağız. Bunlar yaklaşık 2 aylık bir sürede tamamlayacağımız ve en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağımız projelerimiz.Şehrimizin önemli trafik sorunu, yayalaştırma ve otopark ile çözülecek. Kısmi saatlerde Tevfikbey Caddesini trafiğe kapatacağız. Tevfik Bey Caddemizde yayalaştırma projemizle birlikte cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız olacak. Şehrin merkezinde belediye, santral gibi sokaklarda tek bir cephe sağlıklaştırmaları, şehrimizde etkinlik alanı olan Cumhuriyet meydanını tamamen yenilenmesini, düzenlenmesini eski otogar alanına uygulanacak yeni kamusal alan projelerimiz Pelitözü bölgesi rekreasyon alanlarının projelerini yapacağız" dedi.


" Yayalaştırma projesi sonrası ferah caddeler olacak"
Subaşı, türbe yolunu rehabilite edeceklerini anlatarak, " Şehrimizin tarihi kültürel dokusuna uygun alanları genişleteceğiz. Ertuğrulgazi Mahallemiz gibi eksik kalan çocuk sosyal alanlarımızı ihtiyaç olan bölgelerde açmaya devam edeceğiz. Pazartesi pazarının bulunduğu  eski Kaktüs kafenin olduğu alanı düzenleyeceğiz şehrimize kazandıracağız. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte Nilüfer Sitesinin olduğu bölgede dolgu alanı yapmıştık. Oraya da harika bir park alanı sosyal alanlar sizi bekliyor olacağız. Kent ormanı mesire alanı şartlarında kullanılmasına imkan sağlayacak projeler olacak. Kısaca burada daha fazla yaşayacağız. Daha fazla sosyal alan görmeye başlayacağız. Deprem gibi acil durumlarda ihtiyaç olacak toplanma alanlarımız oluşacak. Şehrimizde tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar imza atacağız. Birlikte çok daha güzeliz. Yayalaştırma projesi sonrası ferah caddeler olacak. Elektrikli araçlarla yaşlılarımızı, yorulan insanlarımızı taşıyacak.  Bisiklet yolları ve peyzaj alanlarına ihtiyaç duyacağız" ifadelerine yer verdi. 


" Benim Belediye Başkanı olduğum ilde hiçbir evladım hüzünlü olamaz, gözü yaşlı olamaz, karnı aç yatağa giremez ve girmeyecek"
Subaşı son olarak, "Çok değil 5 yıl sonra şehrimizi daha güzel, daha estetik göreceğiz. Bilimler, akılla çalışacağız. Ben sizlerin parasını ve hakkını her zaman korudum. Asla ve asla ihanet içerisinde olmadım. Yaşadıklarımızı görüyorsunuz. Bugüne kadar kimseyi mahcup etmedim. Bundan sonra da kimseyi mahcup etmeyeceğimden emin olabilirsiniz. Kendi evladıma nasıl özenle bakıyorsam, şehrimin evlatlarına da aynı gözle bakacağımdan emin olabilirisiniz. Benim Belediye Başkanı olduğum ilde hiçbir evladım hüzünlü olamaz, gözü yaşlı olamaz, karnı aç yatağa giremez ve girmeyecek. Kendimi Bilecik halkına teslim ediyorum. Sandıktan çıkacağımdan hiçbir şüphem yok" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle