POLEMİK BÜYÜYOR!

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Cafer Arslanboğa’dan MHP İl Başkanlığı açıklamasına cevap geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Mart 2024 Çarşamba 12:24
142 Okunma
POLEMİK BÜYÜYOR!

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Cafer Arslanboğa’dan MHP İl Başkanlığı açıklamasına cevap geldi.


 

Yeniden Refah Partisi Bilecik Belediye Başkan Adayı Cafer Arslanboğa’nın milliyetçi tabandan destek istediği açıklama, MHP İl Başkanlığı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. YRP adayı Arslanboğa, MHP’nin açıklamasına karşı yeni bir açıklama yayınladı.
Arslanboğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Son demecim, bazı kesimlerde endişe yaratmış gibi görünmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin hızlı bir şekilde açıklama yapma ihtiyacı hissetmesi, verdiğim mesajın, belki de beklenenden daha etkili olduğunu göstermektedir. Ancak, şunu net bir şekilde belirtmek isterim: Siyasette rekabet, demokrasinin bir gereğidir ve farklı görüşlerin, seçmenin önünde saygılı bir şekilde savunulması her siyasi aktörün hakkıdır. Herhangi bir partinin üyelerinden oy talep etmek, siyasi faaliyetin doğal bir parçasıdır ve bu, partiler arası diyalogun ve saygının bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Türk siyasi hayatında, her partinin ve liderin üzerinde durduğu değerler vardır ve bu değerler saygıyı hak eder. Ben de Sayın Alparslan Türkeş Bey’in sözlerini kullanarak, bu değerleri onure etmeyi ve birlik mesajımı vurgulamayı amaçladım. Demecimdeki niyetin, ortak değerlerimizi ve ülkemize olan derin bağlılığımızı vurgulamak olduğu açıktır. Milliyetçilik ruhumuzun, sadece MHP tekelinde olmadığını; bizlerin de teröre ve ayrılıkçı düşüncelere karşı dimdik ayakta durduğumuzu ve bu konuda samimi olduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkemizin gerçek gündemi, yabancı nüfus artışı, ekonomik sorunlar ve sosyal çatışmalar olmalıdır. Milliyetçilik, terörle mücadelede ortak duruşumuzun bir ifadesi olmalıdır. Milliyetçilik, tüm vatandaşlarımızı terör karşısında birleştiren ve dimdik durmamızı sağlayan, bizleri ulusal kimlik etrafında toplayan, partiler ve ideolojiler üstü bir değerdir.Milliyetçilik konusunda tek bir partiye özgü hak iddia etmek, siyasi çeşitliliğimizi ve demokratik yapımızı göz ardı etmektir. Bireylerin, çeşitli siyasi inançlara ve liderlere olan saygıları, onları bu inanç ve liderlerin mülkiyeti haline getirmez. Yeniden Refah Partisi olarak, her siyasi görüşten insanı kucaklayan, kapsayıcı ve birleştirici bir siyaset izlemekte kararlıyız. Bu süreçte, verilen tepkinin, tam tersine birlik ve beraberliğimizi zedeleyici bir etkisi olduğuna inanıyorum. Milliyetçilik, herkesin içtenlikle bağlı olduğu ve siyasi aidiyetten bağımsız bir şekilde savunulması gereken bir idealdir. Esas olan güzel şehrimiz Bilecik’imizin ve ülkemizin menfaatleridir. Siyaset üstü bir tutumla, farklı görüşleri kucaklayarak ve ülkemizi seven herkesin oyunu saygıyla talep ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bilecik’imizin geleceğine hizmet etmek ve huzurun, bereketin, kardeşliğin merkezi yapmak üzere verdiğim sözlerin arkasında duruyorum. Siyasi çekişmelerin ötesinde, vatandaşlarımızın refahı ve memleketimizin ilerlemesi için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.Her türlü siyasi tepkinin ötesinde, siz değerli hemşehrilerimin desteğiyle, Bilecik'imizi huzurun, bereketin ve kardeşliğin merkezi yapma yolunda ilerlemeye devam edeceğim. Her bir oy, her bir fikir, bu şehrin ve ülkemizin geleceği için değerlidir. Saygılarımla”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle