MUHARREM İNCE, ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bilecik'te katıldığı CHP seçim bürosu açılışı öncesi, AKP’nin çözüm süreci diye milleti kandırdıklarını belirtti.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 11:56
1850 Okunma
MUHARREM İNCE, ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bilecik'te katıldığı CHP seçim bürosu açılışı öncesi, AKP’nin çözüm süreci diye milleti kandırdıklarını belirtti. 

 

 

  Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Bilecik Milletvekili adayları için hazırlanan merkez Teyfikbey Caddesi üzerindeki seçim bürosuna açılışına katıldı. Seçim otobüsü ile açılış alanına gelen İnce’yi, CHP Bilecik 1. sıra Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, İl Başkanı ve partililer karşıladı. Partililer ile il başkanlığı binası geçen İnce, burada İHA muhabirinin ‘Çözüm süreci ne durumda’ soruna karşılık, çözüm sürecinin ne durumda olduğunu bilmediğini sadece gördüğü ve okuduğu kararıyla milleti kandırdıklarını belirtti.

 

 

İnce, “Diyarbakır’a gitti Tayyip Erdoğan milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyledi. Trabzon'a gitti milliyetçi kesildi. İstanbul Baro Başkanı’na ‘Teröristle ne konuştun’ diye soru soruyor. Halbuki Baro Başkanı’nın Savcı’nın yaşamını kurtarmak için araya girmiş bir insanlık görevi yaptığını bilmiyor. Teröristle ne konuştun diyor. Kendisi İmralı’yla ne konuştuğunu kendisi söylemiyor. Bu milleti BBG evi gibi yapacağız sınırlarımızı diye kandırdılar. Özel koordinatör atayacağız diye kandırdılar. Dayanıklı karakol yapacağız diye kandırdılar. Sınır kaydırması yapacağız diye kandırdılar. Çözüm süreci diye kandırdılar. Milli Birlik projesi diye kandırdılar. Kardeşlik projesi diye kandırdılar. Barış sürecinden, çözüm sürecine kadar geldik ve bunlar bu sürede 8-10 tane isim buldular. İsmini bile tam olarak telaffuz etmediler, her gün farklı bir isim söylediler” dedi.

 

 

  “SEÇİM ÖNCESİ BİR SAKİNLİK VAR, SEÇİMDEN SONRA HANGİ PAZARLIKLARLA NELERİN VERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKAR”

 

  Muharrem İnce, geldikleri noktada seçim öncesinde bir sakinlik olduğunu ama seçimlerden sonra işlerinin çözüme varılmadığı, işlerin yürümediğinin ve hangi pazarlıkta nelerin verildiğinin ortaya çıkacağı iddiasında bulundu. İnce, “Bu konuda da şundan çok iyi eminim ki gizli pazarlıklar içerisinde Türkiye’nin çıkarları menfaattarı hiçbir şeyi Tayyip Erdoğan’ı ilgilendirmiyor. Onun için varsa yoksa bir tel şey var oda başkan olma sevdası. Başkan olmak içinde yapamayacağı veremeyeceği bir şey yok. Bunu da bu seçimde göreceğiz. Kampanyanın da farklı yürüdüğünü herkes görüyor. Kampanya önceden şöyle yürürdü. Siyasi parti liderleri meydanlarda ve televizyonlarda konuşurdu. Karşı partililer ona cevap verirdi. Şimdi öğle yok. Şimdi Cumhurbaşkanı var meydanlarda. Muhalefete o sesleniyor o cevap veriyor ve o hakaret ediyor bunları milletin parası ile yapıyor. İşin kötü tarafı bu” dedi.

 

 

  “DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLMEZ”

 

  İnce röportajın devamında İHA muhabirinin ‘Ortak koalisyon olur mu?’ sorusuna karşılık, dereyi görmeden paça sıvanmaz diyerek, “Doğmamış çocuğa don biçilmez diye bir laf vardır. Biz tek başımıza iktidar olmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Çıkan sonuca göre değerlendireceğiz” dedi. Röportaj sonrası seçim bürosu önünde toplanan grup ile beraber olan İnce, burada Bilecikliler adına Merkez İlçe Başkanı tarafından doğum günü kutlandı. İnce vatandaşlara seslendikten sonra, esnaf gezisinin ardında Bilecik’ten ayrıldı.

 

Son Güncelleme: 04.05.2015 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle