MİLLETVEKİLİ YAĞCI, OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANININ AK PARTİ'YE GEÇMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti'den aday gösterilmeyen ve önceki seçimlerde bağımsız olarak seçime girerek kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in önümüzdeki günlerde AK Partiye geçmesine, "Ben geçişe ben tek başıma karar verseydim, bu kadar erken dönmesine ben taraftar değildim" dedi.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
11 Şubat 2020 Salı 17:47
1322 Okunma
MİLLETVEKİLİ YAĞCI, OSMANELİ BELEDİYE BAŞKANININ AK PARTİ'YE GEÇMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

  AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti'den aday gösterilmeyen ve önceki seçimlerde bağımsız olarak seçime girerek kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in önümüzdeki günlerde AK Partiye geçmesine, "Ben geçişe ben tek başıma karar verseydim, bu kadar erken dönmesine ben taraftar değildim" dedi.  


  AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yağcı, önceki dönem AK Parti'den belediye başkanı seçilene ve son dönemde AK Parti'den aday gösterilmeyerek,  bağımsız olarak seçime girerek kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'in AK Partiye geçmesini değerlendirdi. Bu geçişin erken olduğunu ifade eden Yağcı, sözlerine şöyle devam etti;


  "Biliyorsunuz ki seçim dönemi içinde Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerimiz özellikle Osmaneli'nde bizimle çalışan Belediye Başkanı Münür Şahin bey aday olarak gösterilmedi. O da bağımsız aday oldu ve halkımızın teveccühüyle belediye başkanı olarak seçildi. Şimdi burada il başkanımız var partimizin yetkili organları var, AK Parti çok büyük bir camia, AK Partinin kararları bir kişinin demesiyle olmayacak derecede komplikedir. Dün biz Münür beyin aday olma noktasında ne Fikret Karabıyık olarak ne Selim Yağcı olarak ne diğer birimlerdeki arkadaşlarınız olarak  tek başına karar vermedik. Ben size açıkça söylüyorum Münür beyin bu kadar erken dönmesine ben taraftar değildim.

 Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bu kararı verdi, bugün de parti menfaatleri, ilin, ülkenin menfaatleri çerçevesinde bazı arkadaşları yeniden partiye alma, AK Parti safları içinde faydalı olacağı düşüncesi varsa partinin yetkili organları bu noktada karar verebilir. Dava adamı partiye bağlı olan insanlarda bu noktada alınan kararlara uyar, hareket edilir.

 Aşama aşama yerel bazda da bu kırgınlığı göstererek ayrılan arkadaşlarımızı da saygıyla karşılıyoruz. Onların yaptığı hizmetler sebebiyle kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Onların gönüllerinin AK Parti de olduğunu biliyoruz. Yarın onlarla da bu yolda çalışacağımıza canı gönülden inanıyoruz" dedi.


  "Bu yılın ikinci çeyreğinde hastanemizi açmayı düşünüyoruz"
  Bilecik'e baktığında en önemli konuların başında sağlık geldiğini söyleyen Vekil Yağcı, "Yeni Devlet Hastanesinin yapımı noktasında bazı tereddütlerimiz vardı. Ama son yıllarda yaptığımız çalışmalarla ve bir hemşehrimiz Halil Eldemir'in Sağlık Bakan Yardımcısı olması sebebiyle hastane noktasında yatırımlarımız çok şükür devam ediyor. Bazı aksamalar dışında inşallah bahar ayında Bilecik Devlet Hastanesini açacağız. Geçen ki konuşmada da temennimiz arzumuz 23 Nisana yetişsin, açalım dedik. İnşallah bahar aylarında 23 Nisan'a yetişir mi? yetişmez mi? ona ilişkin net bir şey söyleyemiyoruz. ama şuan ki çalışmalar da biz bu yılın ilk çeyreğinde devlet hastanemizin açılışını gerçekleştiririz. Ümidindeyiz, bu noktada gayret gösteriyoruz, takiplerimiz bu noktada. Bozüyük Devlet Hastanemizin de çalışmaları planlandığı şekilde aynı rutin ve hız üzerinde devam ediyor" dedi.


  "Bu yola başlayıp 12 yıl bitmemesini bizde siyasetçi olarak izahtan vareste görüyoruz"

 AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, uzun yıllardır bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolu hakkında açıklama bulunarak, "Bilecik’in en önemli meselesi değildi ama gecikmesinden kaynaklanan Yenişehir-Bilecik yolu şuanda şehrimizin en önemli gündem maddelerinden birisi haline geldi.  Bu yola başlayıp 12 yıl bitmemesini bizde siyasetçi olarak izahtan vareste görüyoruz. İzah etmekte zorluk çekiyoruz ama inşallah bu konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma bakanımızın bu noktadaki özel gayret ve sahiplenmeleri doğrultusunda bir yola yapılabilecek en hızlı ihaleyi gerçekleştirdik. Şuanda yolda yapılan ihale gerçekten bir hızlı ihale metoduyla teklif usulüyle yapılan ve Türkiye'de çok istisnai olarak çok özel şartlarda kullanılan ihale metoduyla 45 gün içinde bunun ihalesi sonuçlandı. Şuanda da müteahhit yaklaşık 4 noktada yerleşimini tamamlayarak şantiyesini oluşturup geçen il koordinasyon toplantısında il bölge müdürümüzün de ifade ettiği şekilde inşallah 2020 yılı içinde bunu bitirmeyi, bitiremesek bile çok küçük işlerinin kalarak artık çok gecikmiş olan şehrimize, kıymetli hemşehrilerimize sunmayı hedefliyoruz" dedi.


  "Bilecik- Bursa hızlı tren hattını da en kısa süre içinde hizmete sokulacak"
  Vekil Yağcı, Bilecik'in Yüksek Hızlı Tren ağında önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, "İstanbul-Ankara arasında olmamız,  Konya arasında olmamız Bilecik’in  artı bir değeridir. İnşallah yine Bursa milletvekillerimiz ile iş birliği içinde Yenişehir ve Osmaneli hattının da bir an önce ihalelerinin tamamlanarak bu konuda çalışmalarını hızlandıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da yatırım programları içinde ifade ettiği Bursa-Bilecik hızlı tren hattını da en kısa süre içinde hizmete sokulacak. Bursa-Bilecik YHT hattı 3,4 yılık süre içinde hizmete sokup, devamında da o güzergah İzmir'e de geçecek bir güzergah olarak planlanıyor" dedi.


  "Ama bizler bu işin şehir dışına gitmeyeceğini ve kullanılmayacağını biliyorduk"
  AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz gün Bilecik Belediyen Başkanı Semih Şahin'in sahte plaka yakalanması olayına değinerek, "Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin önceki dönemde benim belediye başkanı olmam sebebiyle bu olaydaki basiretsizlik ve bilgisizliğini yine bize atarak kurtulma gibi akıllılık peşine düştü. Başkanın dediği bir şey doğru. Bizlerin döneminde o plaka alındı, tahsis edildi ama şimdi bunlar işlerinde belediyeler ve üst düzey yöneticiler bazı araçları satın almayıp kiraladıkları zaman emniyetin bilgisi dahilin de bu tür uygulamalar yapılır. Bu başka şehirlerde de yapılır. Bizde de emniyet müdürümüzün bilgisi dahilinde onların hoşgörüsü ve nezaketi çerçevesinde dönem, dönem mevcut kiralanan araç üzerinde benim zamanımda da uygulanılmıştır. Benim dönemimde Nihat beyin döneminde de kullanılmıştır. Semih bey başkan olduktan sonra da ben gördüm minibüste de diğer araçta da bu plaka şehir içlerinde dönem, dönem kullanılmıştır. Ama bizler bu işin şehir dışına gitmeyeceğini ve kullanılmayacağını burada birbirimizi tanıdığımız için bu çember içinde nezaket ölçüleri hoşgörü içinde olacağını  bildiğimiz için bu zamana kadar bu sorunla hiçbir arkadaşımız karşılaşmadı ama beyefendinin kadrosu diğer şeyleri bu olayı ihmal etmemeleri, gerekli tedbiri almamaları ve hız duvarında yakalanıp sorgulamada bu olayı ortaya çıkardı. Sayın başkanda bu tür yapacağı işlerde Bilecik’imizi  böyle şeylerle reklam etmesin daha faydalı daha güzel olayları ortaya koysunlar. Bu tür yerlerde çevresinde ki çalışanları personelleri uyararak daha dikkatli olmalarını arzu ederiz" dedi.


  "Devamlı logo değiştireceksek logo koymanın anlamı olmaz"
  Vekil Yağcı, kendileri döneminde Bilecik Belediyesinin logosunun değiştirildiğini bu logoda da Bilecik'te kurulan Osmanlı Devleti'nin kurucu Osman Gazi'nin babasını Kayı Aşireti lideri Ertuğrul Gazi bayrağında kullanılan Kayı amblemini yaptıklarını söyledi. Bu logoyu 14 sene kullandıklarını anlatan Yağcı, "Dünyada da Türkiye’de de logolar soyut işaretlerle dönemi başlattığı için bizi de en iyi tanıtacak şeyin Kayı boyu amblemi olduğu için ve bu hakkın da bizlere öncelik tanınacağı için biliyorsunuz bu amblemin patentini de Bilecik Belediyesi olarak  meclise getirerek hatta oy birliğiyle geçirerek logo tespit ettik. Belediye yönetimi meclisin ve kendi grup yönetimlerinin dahi haberi olmayarak  korsan bir logoyu uygulamaya koyma eğilimindeler.  3,5 yılda logo değiştireceksek logo koymanın anlamı olmaz.  Bir sonraki gelende logoyu değiştirme eğilimi içinde olur ki bu şehir adına  gerçekten ciddi sıkıntı olur. Bunu tekrar gözden geçirsinler bunlar şehre fayda değil zarar verir. Bizlere de sorduğunda fikirlerimi açık şekilde ifade ederiz" dedi.


  "Bilecik Edebali Stadı'nın 2020 yılı yatırım programına alındı"
  Vekil Yağcı, Bilecik Edebali Stadı'nın 2020 yılı yatırım programına alındığı anlatarak, "Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Seyirci sayısı noktasında çalışmamız var. Daha fazla tribünün olmasını istiyoruz. Tüm alt yapısıyla tribünler yenilenecek. İki tarafa da yeni tribünler koyulacak. İhaleyi yapıp en kısa sürede neticelendirip devamında da Gölpazarı İlçe Stadı devam ediyor. Benzer olayı Bozüyük Stadını da yenileyeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 11.02.2020 17:59
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle