MEMLEKET PARTİSİ SORULARI TEK TEK SIRALADI

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman yaptığı basın açıklamasında soruları peş peşe sordu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Kasım 2023 Çarşamba 15:10
247 Okunma
MEMLEKET PARTİSİ SORULARI TEK TEK SIRALADI

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman yaptığı basın açıklamasında soruları peş peşe sordu.

Memleket Partisi İl Başkanı Korkman, düzenlediği kahvaltı öncesi, basın açıklamasında bulundu.

İktidarda bulunan parti ve muhalefet partilerine sorduğu sorular ve yaptığı eleştiriler dikkat çekti. Basın açıklamasına İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşı kınayarak başlayan Korkman sözlerine iktidarı eleştirerek devam etti.

Adaletten yoksun ve açlığa mahkum edilen emeklilere değinen Korkman, ‘’Değerli Bilecikli hemşerilerim adaletten yoksun bir iktidar var. Adeta açlığa mahkûm edilen emeklilerimizi çalışan ve çalışmayan diye ayırdılar. Çalışamayan emeklilerimize sadaka gibi bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptılar. Hiç utanmadılar. Geçtiğimiz hafta Yargıtay 3. Ceza Dairesi; Anayasa Mahkemesinin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının uygulanmayacağına karar verdi. Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Şunu açıkça belirtmek isteriz. Anayasa Mahkemesi kararlarına beğenseniz de beğenmeseniz de uymak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Aksini yapmak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerine dinamit koymaktır. Unutmayınız ki tüm bu tartışmaların içinde Hukuk, Adalet ve Adil Yargılanmak hepimize haktır. Memleket partisi olarak şunu düşünüyoruz. İktidar partisi tarafından dillendirilen ve hedef olarak belirlenen yeni anayasa için zemin hazırlanmaktadır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi hukuk devletinde verilmeyecek bir karar almış ve Anayasa Mahkemesi’ni tartışılır hale getirmiştir. Bu karar toplumu iki kutba bölmektedir. Ana muhalefet partisine 70 eski AKP’li vekilleri meclise sokuyorsunuz, yapmayın dedik. Uyardık, ancak dinlemediler. 39 eski AKP’liyi milletvekili olarak meclise soktular. Önümüzdeki günlerde nasıl hareket edeceklerini hep birlikte göreceğiz''

‘’Memleket Partisi olarak AKIL, AHLAK ve ADALET diyoruz’’

Sözlerine cemaat yurtlarını ve yurtlarda yaşanan sorunları ele alarak iktidara ve muhalefet partilere soruları yönelten Korkman, ‘’Bizim tespit edebildiğimiz kadarı ile on beşin üzerinde tarikat ve cemaat faaliyet göstermektedir. Bu tarikat ve cemaatlerin referansları dindir. Kimse zannetmesin ki biz dine karşıyız. Biz dindar geçinen ve dinden geçinenlere karşıyız. Gerçek dindarlar akıl, ahlak ve adaleti referans alanlardır. Bilecik ilimizde faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlerin yurtlarında birçok çocuğumuz kalmaktadır. Bu gün şu soruları sormak istiyorum. Bilecik ilimizde kaç tane tarikat ve cemaat yurdu vardır? Bu tarikat ve cemaat yurtlarında kaç çocuğumuz kalmaktadır? Bu tarikat ve cemaat yurtlarının gelir kaynakları nelerdir? Bu tarikat ve cemaat yurtlarının denetimini kim yapıyor? Faaliyetlerini takip ediyor musunuz? Değerli Bilecikli hemşerilerim iktidar partisi il başkanına şunu soruyorum. Bilecik İlinde faaliyet gösteren tüm bu tarikat ve cemaatlerden faydalanıyor musunuz? Sayın ana muhalefet Partisi İl Başkanı ilimizdeki bu tarikat ve cemaatlerden haberiniz var mı? Takip ediyor musunuz? Sayın Belediye Başkan vekili hanımefendi ilimizdeki tüm tarikat ve cemaat yurtlarının denetimini yapıyor musunuz? Bu tarikat ve cemaat yurtlarında bir evladımıza zarar geldiğinde hesabını verebilecek misiniz?

''Doğruya doğru, yanlışa yanlış''

Memleket Partisi olarak doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. AKIL, AHLAK, ADALET, BİLİM ve LİYAKATI esas alıyoruz. Bunun için diyoruz ki gelin Memleket Partisi’ne Bilecik’imizin ve ülkemizin geleceğini hep birlikte geri alalım’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle