MELEK MIZRAK SUBAŞI "MAZBATA TÖRENİMİZDE GÖRÜŞMEK ÜZERE''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, hakkında çıkan haberlere cevap vererek,  "Adliye orada, şüphesi ve aklında soru işareti olan varsa lütfen adliyeye gitsin. Küçük karalama kampanyalarıyla sevgili Bilecik halkımın gündemini lütfen meşgul etmeyin. Mazbata törenimizde görüşmek üzere" dedi. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Mart 2024 Perşembe 13:25
630 Okunma
MELEK MIZRAK SUBAŞI "MAZBATA TÖRENİMİZDE GÖRÜŞMEK ÜZERE''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, hakkında çıkan haberlere cevap vererek,  "Adliye orada, şüphesi ve aklında soru işareti olan varsa lütfen adliyeye gitsin. Küçük karalama kampanyalarıyla sevgili Bilecik halkımın gündemini lütfen meşgul etmeyin. Mazbata törenimizde görüşmek üzere" dedi


 

CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamaya Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam ve partililer katıldı. Subaşı, geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Mikrofon Sende' adlı programa neden katılmadığı açıklayarak, "Kent Konseyi’nin programında birçok belediye başkan adayımız orada kendileriyle ilgili sorulan soruları cevapladılar. Buna neden katılmadığımızla ilgili bize birçok soru geldi. Hem vatandaşlarımızdan hem basın mensuplarımızdan. Bizler geçtiğimiz hafta Çarşamba günü bir proje tanıtım toplantısı yaptık. Çok da başarılı geçen bir proje tanıtımı toplantısıydı. Kendimize yeterli anlattığımızı düşündük. Ardından da Kent Konseyi'nin bize getirdiği teklifle birlikte milletvekilimiz, il başkanımız, ilçe başkanımızla bir değerlendirme yaptık ve katılmama kararı aldık. Çünkü kendimizi yeterince anlattığımızı düşündük. Bunu kamuoyuna duyurmak isterim. Herhangi bir polemik aramak çok yersiz. Zaten Bilecik'te yirmi aday adayıyız. Oraya da katılan zannediyorum 6 belediye başkan adayımız vardı. Bu tamamen bizim tercihimize göreydi. Dediğim gibi bizler kendimizi anlattığımızı düşündüğümüz için bu programa katılmadık" dedi.


 

"Biz de geldiğimizde bununla alakalı yetkililerle idari soruşturma açarız"
CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı açıklamasının devamında, "Bilecik Belediyesi bir açıklama yaptı. Doğalgaz ile ilgili. Belediye doğal gaz kaçak bağlatmış diye. Şimdi açıkça söylemek gerekirse, Belediye Başkanı bu kadar küçük detayla ilgilenmesi mümkün değil. Altta oluşan minik sıkıntılar olabilir. Biz de geldiğimizde bununla alakalı yetkililerle idari soruşturma açarız. Neden böyle kaynaklandığını da görürüz. Bunu açığa kavuştururuz diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.


"Atatürk Parkı'nın altında benim kendi imzam vardır, birçok projede olduğu gibi"
Subaşı açıklamasının devamında, "Projelerle ilgili bir proje tanıtım toplantısı yaptığımızı belirtmiştim. Çok güzel vizyon projelerimiz vardı. Tevfik Bey Caddesi'yle ilgili yaptığımız projenin çalıntı, alıntı olduğunu iddia ettiler. Ben biliyorsunuz ki beş yıl boyunca belediyedeydim. Bunun üç buçuk yılında belediye başkan yardımcısı görevindeydim. Son bir buçuk yılımda da Belediye Başkan Vekili koltuğunda oturdum. Belediye başkan yardımcılığı görevindeyken de birebir tüm projeleri yürütendim. Atatürk Parkı'nın altında benim kendi imzam vardır, birçok projede olduğu gibi. Projede Tevfikbey Caddesinde yayalaşıyor. Planlayan ben ve kendi ekibimdi ve Tevfikbey Caddesi'nde oluşan kısım doğrudur. Ama bizler bütün ekip arkadaşlarımla birlikte projeye tekrar şekillendirdik. Kaldı ki aynı proje olsa bile zaten belediye hizmet eden araçla kullanılacak. Ben bunu şahsım olarak farklı bir noktada uygulamayacağım. Yine güzel ilimize hizmet etmek amacıyla kullanılacak. Ama ihaleyle alınan projede Tevfik Bey Caddesi olduğu doğrudur. Ama tasarım detayları farklıdır. Biz hiçbir projeyi kopyalamaya ihtiyaç duymuyoruz. Bunu da sevgi ve saygıyla duyurmak istiyorum" dedi.


"Seçimi kazanacağımız anlaşılıyor ve çeşitli karalama kampanyaları yapılıyor"
CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Melek Mızrak Subaşı, açıklamasının devamında rakiplerinin karalama kampanyasını başlattığı söyleyerek, "Biliyorsunuz ki süreç artık çok yakın. Seçimi kazanacağımız anlaşılıyor ve çeşitli karalama kampanyaları yapılıyor. Bizim gönlümüz rahat. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Güzel bir farkla kazanacağımıza da inanıyoruz. Yakın zamanda son 75 gün kala bir takım oyunlar oynandı. Tabii ki bunun karşı partiden bize gelmesi kabul edilebilir. Ama 2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptığımız partinin bizi bu kadar karalamaya çalışması gerçekten can acıtıcı ve can yakıcı. Bizler yolumuza bakıyoruz. Kendi projelerini yapıyoruz. Umuyorum pazar günü sandıklarda da halkımız gerekli cevabı verecektir. Biz sandıktan alnımızın akıyla çıkacağız. Çok güzel de bir fark atacağız. Ben inanıyorum, Bilecik halkı benim yanımda. Yolda gördüğümde Bilecik'teki yaşayan vatandaşlarımdan gelen tepki bu. Son 75 gün kala yapılan bu oyun sana değil Bilecik halkına yapılmıştır. Hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz. Bazı aksaklıklar oldu, önemli değil. 1 Nisan itibariyle kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.


 

"Hiç kimsenin hiçbir çalışanımın da, çalışan arkadaşlarımın canını yakmadım"
Subaşı açıklamasının devamında, "İşçi çıkarımlarıyla ilgili bir takım dedikodular kulağımıza geliyor. Melek başkan gelirse bütün işçileri buradan çıkaracak diye. Ben yine buradan sesleniyorum. Ben bir buçuk yıl boyunca belediye başkan vekilliği yaptım. Hiç kimsenin hiçbir çalışanımın da, çalışan arkadaşlarımın canını yakmadım. Bu da böyle olacaktır. Çalışan her zaman çalışmaya devam edecektir. Yasal prosedürler var. Geldiğimizde kaç işçi alınmış, hangi yasal prosedürlere göre alınmış. Elbette ki bakmak durumundayız. Biz kendimize göre, kendi isteğimize göre hareket etmemiz mümkün değil. Çünkü belediye bir kamu kurumu, ve bizim bir limitimiz var. Yüzde 40’a kadar alım yapabiliyoruz. Ama bugün tabii ki duyumlarımız bunlar, iddialar sadece söylediklerim. Bu limitin aşıldığı yüzde 46-47’lere vardığı. Tabii ki bu limitler aşıldıysa eğer mevcut görevde olan belediye başkanı direkt zimmet çıkıyor. Bunun hesabını bizler de kendileri verecek. Ama biz dediğimiz gibi biz çalışan tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız" dedi.


 

"Mazbata törenimizde görüşmek üzere"
Subaşı son olarak "Aynı zamanda biliyorsunuz biz birçok denetim geçirdik. Sayıştay ve müfettiş denetimleri geçirdik. Bu doğal gazla ilgili de bu alımlarla ilgili de hiçbir kusurumuz bulunmadı. Eğer bir kusurumuz varsa lütfen bunları iddia edilmesin, yargı yolu açıktır. Cumhuriyet Başsavcılığı'na herkes başvurabilir ve bu kirli algı kampanyasından artık kurtulmamız gerekir. Yasalar var, hukuk var. Bizler doğru yolumuzda ilerliyoruz. Adliye orada, şüphesi ve aklında soru işareti olan varsa lütfen adliyeye gitsin. Küçük karalama kampanyalarıyla sevgili Bilecik halkımın gündemini lütfen meşgul etmeyin. Mazbata törenimizde görüşmek üzere" dedi.

Son Güncelleme: 28.03.2024 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle