MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bilecik'te yapımına 1 yıl önce başlanan ve hala bitmeyen ve 22 milyon ödenek ayrılan "Köprülü Kavşak" projesi meclis gündemine taşındı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Ocak 2022 Cuma 13:07
338 Okunma
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bilecik'te yapımına 1 yıl önce başlanan ve hala bitmeyen ve 22 milyon ödenek ayrılan "Köprülü Kavşak" projesi meclis gündemine taşındı.  


  Bilecik Valiliği internet sitesinde bulunmakta olan ve 16 Ocak 2021 günü yapılan duyuru ile Bilecik’in Bozüyük ilçesi yönündeki çevre yolu bağlantısının yapılmakta olan köprülü kavşak inşaatı nedeni ile can ve mal güvenliği açısından trafiğe kapatıldığı ve çalışmaların yaklaşık 4 ay süreceği ifade edilmişti.

D-650 karayolu üzerinde yer alan ve İstanbul - Antalya arasında seyahat eden araçların çevre yolundan Bilecik illine girişini sağlayacak olan köprülü kavşak inşaatı yapımına başlanmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi. 20 Ocak 2021 günü başlayan köprü ayaklarının yapımı uzunca bir süre önce tamamlanmış olduğu halde Bilecik’in çevre yoluna bağlantısını sağlayacak olan köprünün yapımı üzerinden geçen 1 yıla rağmen halen tamamlanamadı.


  " Öngörülen 4 aylık sürenin üzerinden iki misli zaman geçmesine rağmen neden çalışma yapılmamaktadır"
  Konuyu Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi meclis gündemine taşıdı. Çelebi konuya ilişkin Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi sunarak, Marmara'yı Akdeniz'e ve İç Anadolu'ya bağlayan D-650 karayolu üzerinde bulunan Bilecik-Eskişehir ve Bilecik-İstanbul yol ayrımına yapılacak olan 'Köprülü Kavşak Projesi' yapım çalışmasına 5 Ocak 2021 tarihinde başlanılmış, 4 ayda bitirilmesi planlanmıştır. 22 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Gelinen bu süreçte yukarıda anılan 'Köprülü Kavşak Projesi' durmuş vaziyettedir. Öngörülen 4 aylık sürenin üzerinden iki misli zaman geçmesine rağmen neden çalışma yapılmamaktadır?

 İmalat çalışmalarının durma sebebi nedir?. Ödenek yetersizliği var mıdır?. Hali hazırda kullanılmakta olan Bilecik kent merkezine giriş ve çıkış yapılan Aşağıköy yolunda kaza olasılığı yüksektir. Bilecik ilimize giriş çıkışı sağlayacak bu önemli proje ne zaman tamamlanacaktır?. Bilecik halkı bu çileyi ne zamana kadar çekecektir?." ifadelerine yer verdi.
  Öte yandan  projesi kapsamında Bilecik- Bozüyük yolu trafiğe kapanarak, alternatif yoldan araçlar yönlendiriliyor. Kapatılan yol üzerinde bulunan İstasyon ve Soğuksu mahallerinde yer alan esnafta yolun trafiğe kapanmasından dolayı mağdur olmuş durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle