DEVLET BAHÇELİ SÖĞÜT'TE

Devlet Bahçeli'den Söğüt'e Teşekkür

12 Nisan 2014 Cumartesi 12:00
2231 Okunma
DEVLET BAHÇELİ SÖĞÜT'TE

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim teşekkür turuna Bilecik’in Söğüt ilçesinden başladı.  

 Bugün öğlen saatlerinde Söğüt ilçesine gelen MHP Lideri Bahçeli, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret ederek Söğüt gezisine başladı.

 Bahçeli, buradaki anı defterine 'Miras bıraktığın mübarek hatıralarından dolayı minnet ve şükran duyuyorum" diye yazdı. Devlet Bahçeli, buradan MHP’li Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun makamına geçti. Bahçeli'ye, Başkan Aydoğan tarafından Osmanlı Tuğrası’nın bulunduğunu tablo hediye edildi. Burada kısa bir süre belediye başkanları ve yöneticiler ile sohbet eden Bahçeli, daha sonra Belediye Başkanlığı binasının önünde vatandaşlara ve partililere seslendi.

 

 

  Kalabalık bir topluluğu seslenen  Bahçeli, konuşmasında, 30 Mart seçimlerinden sonra il ziyaretlerini Osmanlı topraklarının ilk başkenti Söğüt’ten yapmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Bahçeli, “Aziz vatandaşlarım, değerli dava arkadaşlarım sizleri selamlıyorum. İlk ziyaretimizi kuruluşumuzun sıcacık anılarını taşıyan, bu yurt köşesinde yapmaktan oldukça gururluyum. 24 Ocak 2013 günü Söğüt’te idik. Buradan mahalli idareler seçim çalışmalarını ve hazırlık kampanyasını heyecanla başlatmıştık. 30 Mart seçimlerine 431 gün kala Söğüt’ten zorluklarla dolu bir yolculuğa çıkmıştık. Ecdadımızın aziz hatıralarından güç alarak başarıya odaklanmıştık. Sizlere değerli dava arkadaşım Halil Aydoğdu beyi emanet etmiş, desteğinizi beklemiştik. Allah razı olsun ki bizleri kırmadınız ve belediyemizi Milliyetçi Hareket Partisine emanet ettiniz. Öncelikle Söğülü kardeşlerime en içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Söğüt’te Belediye Başkanı seçilen Halil Aydoğdu arkadaşıma da teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Söğüt’ün sesimizi duyması, yanımızda olması tarihi önemdedir. Söğüt Ertuğrul Gazi'dir, Söğüt Osmangazi'dir. Dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanın mayalandığı bir yurt köşesidir. Bu topraklarda zaferlerimizin düşü kurulmuş, fetihlerimizin yol haritası çizilmiş, kardeşliğimizin ön sözü yazılmıştır “ diye belirtti.

  “SÖĞÜT TÜRK TARİHİNİN AYDIKLIK YÜZÜDÜR”

  Söğüt'ün her karışında Hayma ananın duası, Şeyh Edebali’nin irfanı, Dursun Fakıh’ın ahlakı, Ertuğrulgazi’nin öğütleri, alplerin, gazilerin cesaretleri olduğunu ifade eden Bahçeli, “Söğüt, Türk tarihinin aydınlık yüzü, bir Türkmen boyundan cihana hakimiyet kurmuş, bir imparatorluğun doğuşundaki sırrın Söğüt ruhu, Söğüt vicdanı ve Söğüt kararlılığında gizlidir. Ertuğrulgazi Orta Asya’dan bu yana süre gelen Türkmen boylarına yurt arama sevdasını bugün sınırlarımızın ötesinde hicap eden Fırat’ın koynunda yatan babası Süleyman Şah’dan almıştır. Ertuğrulgazi'den başlayarak şekillenen tarih içerisinde uğruna verdiğimizi şehitlerimizle Anadolu toprakları vatanlaşmıştır. Ertuğrulgazi ve torunlarının en önemli başarısı Anadolu Türkmen boylarının ve beylerinin kavga ve kargaşadan ortak hedeflere yönlendirmiş olmalarıdır. Bu yüksek başarı, bu yüksek vasıf Türkleri dünya tarihine yön ve istikamet vermesinin sağlayan kudret ateşinin körüklemiştir“ dedi.

  “SÖĞÜT GÖZ NURUMUZDUR YÜREK ATIŞIMIZDIR”

  Konuşmasının devamında, Söğüt’ün coşkularının kaynağı, mücadelelerinin ana fikri, derin tecrübelere dayalı olduğunu söyleyen Bahçeli “ u tecrübelerden dolayı Söğüt göz nurumuzdur, yürek atışımızdır, gelecek umudumuz, gelecek iddiamızdır. Bizim mücadelemizde Ertuğrulgazi ocağı manevi pusuladır. Bizim varlığımızda ecdadımızın buyrukları ve yaşanmış Türk asırları belirleyicidir. Söğüt'ün sırtlarını yasladıkları, hedeflerini tayin ettikleri, varlığıyla kıvanç duydukları ecdat yadigarı topraklardır. Söğüt’süz vatan olamayacağı gibi Söğüt'ü anlayamayan, emanetlerini benimsemeyen, ülkülerini idrak edemeyen bir hedefi de doğru bulmamız düşünülemeyecektir. Bizi üç kıtaya taşıyan ve muzaffer günlere uçuran Söğüt'te tutunarak mazideki ihtişamı tekrar diriltmek, yeni bir Türkmen destanıyla Anadoluyu baştan başa kavramak arzusundayız. Asırlar evvel 400 çadırda muhteşem bir itibara ve insanlığının tahtına çıktık. İnanıyorum ki aynısını yine yaparız. Söğüt emek ve hedeflerimizin ana karargahıdır ve böyle kalacaktır. Burada MHP’ye belediye yönetimini emanet ettiniz. Biz bunu karşılıksız bırakmayacağız. Üzerimize düşen her sorumluluğu harfiyen yerine getireceğiz. Söğüt’ü ayağa kaldıracağız, geçmişte gelecek arasında parlayan bir hilal köşkü haline getireceğiz. Bu Milliyetçi Hareketin aziz ecdadımıza bir sözüdür. Bu Milliyetçi Hareketin Söğüt’e, Söğütlü kardeşlerime bir vefa borcudur “ dedi.

  “25’İNCİ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNİ BURADAN BAŞLATIYORUZ”

  Bahçeli konuşmasının devamında milletvekilliği seçimlerini Söğüt’ten başladıklarını belirtti. Bahçeli, “Nasıl ki mahalli idareler seçimleri için Söğüt'ten şevk ve inanmışlıkla yola çıktıysak, normal süresi 7 Haziran 2015 tarihi olan 25’inci dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yapacağımız çalışmaları da buradan başlatıyoruz. Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkıyla yapmak maksadıyla Söğüt, Dumaniç ve Dumlupınar’dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor. Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz. Canab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Büyük Türk milleti müsterih olsun. Bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran sizlerin destek ve dualarınızla çok yakında son bulunacaktır. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa, bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır“ diye belirtti.

  Konuşmaların ardından Devlet Bahçeli, esnafı selamlayarak Söğüt ilçe meydanında bulunan parkta çay içip vatandaşlarının derdinin dinledi ve bir süre sonra Kütahya'ya gitmek için Söğüt ilçesinden ayrıldı.

Son Güncelleme: 12.04.2014 12:00
Anahtar Kelimeler:
DevletBahçeliSöğütte
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle