CHP’DEN GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Bilecik Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.

28 Kasım 2015 Cumartesi 11:00
1209 Okunma
CHP’DEN GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ

  Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Bilecik Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.

 

 

  CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, gelinen noktada özellikle ulusal düzeyde gazetecilere uygulanan baskılar olduğunu öne sürdü. Tüzün, “Bu zulmün önce ki günlerde Can Dündar ve Erdem Gül'ün başına gelenleri sayın il başkanımız sizlerle paylaşacaktır. Geçmişte özellikle AKP'nin dışında siyaset yapan bugün AKP hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Türkeş'in bütün ulusal kanallarda vatandaşımızın huzurunda "Yemin ediyorum ki vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmedi, o silahlar İŞİD'e gitti " dedi.

 

 

 Tüm ulusal basında ve halkımıza bu sözü söyleyenler bugün ki siyasi iktidar Başbakan Yardımcısı yapmıştır. Eğer Sayın Can Dündar'ın ve Sayın Erdem Gül'ün başına gelenler bugün açıklanması gereken ve kamuoyuna paylaşması gereken bir isim varsa o da Tuğrul Türkeş'tir. O gün" Yemin ediyorum ki vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmedi, o silahlar İŞİD'e gitti" diyen bir siyasetçinin söylediklerini basına taşıyan ve bunu ulusal gazetelerde yayınlayan iki gazetecinin bugün tutuklanmasını da kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

 


 

  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SİCİLİNE EKLENEN YENİ BİR LEKE”

 

  CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya ise, Can Dündar ve Erdem Gül'ün "MİT TIR'ları Soruşturması" olarak adlandırılan soruşturma kapsamında tutuklanmasının, demokrasi tarihine ve basın özgürlüğü siciline eklenen yeni bir leke olduğunu kaydetti. Çetinkaya, “Bu karar hukuki değil kanunsuz bir alı koymadır. Basın Kanunu'nun açık hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacak bir dosyadan, tamamen ilgisiz konumda ki Cumhurbaşkanlığı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulmuştur.

 

 

 Hukukun keyfiyete alet edildiği bu dava, sonucu ne olursa olsun, yok hükmündedir. MİT TIR'larıyla ilgili gerçekler, bir sene müddetçe hükümet gazeteleri dahil her yerde tefrika edilmişken, Can Dündar ve Erdem Gül yazınca "Devlet Sırrı" olarak ilan edilmiş ve casusluk suçlamasıyla iki gazeteci tutuklanmıştır. Çalışanları, FETÖ olarak nitelendirilen cemaat tarafından defalarca eziyete uğratılan ve hatta hapse atılan Cumhuriyet Gazetesi’nin kurumsal olarak en önde ki iki çalışanı, bu örgüte yardım, yataklıkla suçlanarak kamuoyunun zekasıyla alay edilmiştir. Basın tarihimizin en vicdansız kararlarından biri olarak tarihe geçecek olan bu karar, tüm ortakları için utanç vesikası olacaktır” diye konuştu. 

 

 

  Açıklama sırasında CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri de hazır bulundu.

Son Güncelleme: 28.11.2015 11:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPTepki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle