BAKAN YILDIZ'IN BİLECİK GEZİSİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını bedava dağıtacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Sayın Demirtaş samimiyse 230 kilovat saat dağıtacağı yerine kalksın kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin” ifadelerini kullandı.

08 Mayıs 2015 Cuma 06:55
1949 Okunma
BAKAN YILDIZ'IN BİLECİK GEZİSİ

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını bedava dağıtacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin, “Sayın Demirtaş samimiyse 230 kilovat saat dağıtacağı yerine kalksın kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin” ifadelerini kullandı.

 

 

  Bakan Yıldız, dün geceyi Bilecik’in Osmaneli ilçesinde butik otelde geçirerek, sabah kahvaltısında Osmanelili muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın iktidar olmaları halinde elektriğin bir kısmını bedava dağıtacakları yönündeki açıklamaları değerlendirdi.

 

 

Bakan Yıldız, siyasetçilerin vatandaşlara karşı dürüst olmak durumunda olduğunu belirtti. Yıldız, “Biz AK Parti olarak bu görevimizi hamt olsun 13 yıldan beri yerine getirdiğimiz için şuanda iktidarız ve inşallah bu seçimlerde de iktidar olarak yolumuza devam edeceğiz. Ama kayıp, kaçakla alakalı konuda eğer Sayın Demirtaş samimiyse 230 kilovat saat dağıtacağı yerine kalksın kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin.

 

 

  Eğer dürüst ve samimiyse desin ki ben bunların Doğu’da üretildiği için hakkımız, Batı’da tüketildiği için de bunlardan alacağımız var deyip ayrımcı bir üslup taşımasın. Türkiye’nin tamamını kucaklamaya hazırlandığını söylediği bir dönemde Türkiye’de derin boşluklar oluşturacak ve ideolojik bir yapıya dönüştürecek elektrik kayıp kaçaklarıyla alakalı ben demeçlerini bekliyorum. Bunla alakalı vatandaşlarımıza herkesin bunun bir hem devletine, hem de komşusuna bir kul hakkı olarak döneceğini söylemesini bekliyorum. Ama istismar ederek bunu vatandaşın da istismar ederek böyle bir yapıyı bozmaya dönük bir zihniyetin aslında Türkiye’yi kucaklamaktan çok öte olduğunu zaten söylüyoruz. Bir kez daha bu vesileyle söylemiş olacağız” dedi.

 

 

 

  “ÇOK DAHA GENİŞ BİR ÇALIŞMA ALANI BULMUŞ OLACAĞIZ”

 

“CERN ile ortak üyelik anlaşması nasıl değerlendireceksiniz?” sorusuna ise Bakan Yıldız, Türkiye’de bir yandan seçim döneminin yaşandığını, diğer bir yandan da sistemin işlediğine dikkat çekti. Türkiye’nin büyümesine ilerlemesine teknolojik açıdan da gelişmesine bütün zemin oluşturacak işlere devam ettiklerinin aktaran Yıldız, “Biliyorsunuz dünyanın en önemli, teknoloji merkezlerinden bir tanesi ve Türkiye geçtiğimiz hafta içerisinde ortak üye oldu. Bu ne demektir? Bundan sonra fizikçilerimiz, akademisyenlerimiz orada çalışma yapabilecekler. CERN’de istihdam edebilecekler. Sanayicilerimizin oraya artık sipeklere uymak kaydıyla üretim yapabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ve bizim belli bir maktu verdiğimiz ödenekle beraber çok daha geniş bir çalışma alanı hep beraber bulmuş olacağız” dedi.

 

 

 “TAM ÜYELİK ŞUAN BİZİM TERCİH ETTİĞİMİZ BİR KISIM DEĞİL”

 

  CERN ile tam üyelik durumun şuan için kendilerinin tercih ettiği bir kısım olmadığını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

  “Ama önümüzdeki 5 yıl içerisinde de buna inşallah müracaatımız olacak. Türkiye ilerledikçe, Türkiye büyüdükçe teknolojik olarak da bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içerisine girmiştir. CERN bu kabı taşırmak ve bu kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır. CERN’deki hızlandırıcı merkezleri, Türkiye’deki hızlandırıcı merkezlerle beraber de yine iş birliği içerisinde olacaklar. Yani teknolojik ve bilimsel veri tabanlarının, bilgilerin artık daha iyi transfer edilebileceği bir ortamı oluşturmuş oluyoruz. Türkiye içinde hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

 

  Bakan Yıldız, açıklama sonrası Osmaneli Kaymakamı, Belediye başkanları ve partililer ile birlikte Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret etti. Yıldız, buradan Bilecik’e gelerek AK parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı yaptı ve Bilecikli sanayiciler ile bir araya geldi. Bakan Yıldız, cuma namazını Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan Orhangazi Camii’nde kıldıktan sonra Bilecik ziyaretlerini tamamlayacak.

 

 

  Öte yandan, Bakan Yıldız’ın programında olan Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki temaslarının ise iptal edildiği bildirildi.

 

Son Güncelleme: 08.05.2015 06:55
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBakanAkparti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle