TIKALI DAMARLARI ANINDA AÇIYOR!

Doğada mucize etkileri ile dikkat çeken farklı pek çok besin kaynağı bulunuyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Şubat 2024 Perşembe 11:20
107 Okunma
TIKALI DAMARLARI ANINDA AÇIYOR!

Doğada mucize etkileri ile dikkat çeken farklı pek çok besin kaynağı bulunuyor.

Bir besin var ki kurutup baharat hâline getirildiğinde bambaşka etkiler saçarak sağlığımıza ekstra sağlık katıyor. Doğu Anadolu'nun göz bebeği, yemeklerimizin bir numaralı tatlandırıcısı olan bu baharat sayesinde metabolizma hızını yüzde 100'e çıkarmak ve tıkalı damarları açmak mümkün oluyor. İsot, özellikle Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve acı biberlerin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bir baharattır. Genellikle kırmızı renkte ve karakteristik bir acılığa sahiptir.İsot, özellikle Türk mutfağında sıklıkla kullanılan ve acı biberlerin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bir baharattır. Genellikle kırmızı renkte ve karakteristik bir acılığa sahiptir.

TIKANIKLIKLARI AÇIP KOLESTEROLÜ DE DAMARLARDAN SİLİYOR 

Bazı araştırmalar, isotun kolesterol seviyelerini dengeleme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. İsotun tüketimi, kolesterol seviyelerinin kontrol altında tutulmasına ve kalp-damar hastalıkları riskinin azaltılmasına yardımcı olarak damarlardaki tıkanıklardan kurtarıyor.

SİNDİRİMİ DESTEKLİYOR 

İsotun içeriğinde bulunan lifler sindirim sistemini destekleyerek sindirim sağlığını iyileştirebiliyor. Lifler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını teşvik ederek kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olabiliyor.

İLTİHABIN KÖKÜNÜ KURUTUYOR 

Bu mucize baharatın içerdiği bileşiklerin bazıları anti-inflamatuar özelliklere sahip oluşları ile de dikkat çekiyor. Bu özellik, vücuttaki iltihabı azaltıyor ve inflamasyonla ilişkili sağlık sorunlarının önlenmesine veya tedavisine yardımcı olabiliyor.

ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ 

İsot, C vitamini ve beta-karoten gibi antioksidanlar bakımından zenginlik gösteriyor. Antioksidanlar, serbest radikallerin vücutta zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabiliyor ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olabiliyor.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle