SALGINLARDAN KORUNMAK İÇİN DİKKAT

Bağışıklık sistemi vücudu rahatsızlıklara karşı koruyan savunma sistemidir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Ocak 2024 Cumartesi 11:36
160 Okunma
SALGINLARDAN KORUNMAK İÇİN DİKKAT

Bağışıklık sistemi vücudu rahatsızlıklara karşı koruyan savunma sistemidir.

Bu savunma sisteminin güçlü olması; gripsoğuk algınlığı ve salgınlara karşı korumada en önemli faktörlerden birisidir. Bağışıklık sistemini tamamen doğal yollarla güçlendirebilmek ise oldukça kolay. Son zamanlarda artan salgın hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirmek için bahsedeceğimiz karışıma bir şans verin.

Bağışıklığı güçlendiren macunu hazırlamak için;

Bir karıştırma kabının içerisine 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı toz karanfil ve 1 çay kaşığı toz havlucan ekleyerek karıştırın. Karıştırdığınız bitkilerin içerisine 1 yemek kaşığı harnup özü ve 1 tatlı kaşığı arı poleni ilave edin, kıvam alana dek karıştırma işlemini sürdürün, macun kıvamına getirin.

Elde ettiğiniz macun kıvamlı karışımı yatmadan önce hafif aç karnına ve sabah uyandığınızda birer tatlı kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz.

SALGINDAN KORUNMANIN BİR DİĞER YOLU İSE…

Bağışıklık sistemini güçlendirip salgınlara karşı korunmanın bir diğer yolu ise nar ve portakal karışımıyla mümkün.Narın içeriğinde bulunan ve kırmızı rengini oluşturan antosiyanin isimli bileşen, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Bu sayede grip ve kanser gibi pek çok hastalığa karşı koruma sağlar.Portakal ise içeriğinde bulunan A vitamini ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi için faydalı bir hal alır. C vitamini, hücre hasarının önüne geçer ve serbest radikallerle mücadele eder.

Hem nar hem de portaklın bir araya gelmesi ise faydalarının katbekat artmasında oldukça etkili.

Bu karışım için nar ve portakal suyunu sıkıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yatmadan önce olmak üzere günde iki kere için. Böylece grip gibi salgınlara karşı kalkan oluşturabilirsiniz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle