SAÇ DÖKÜLMESİNİ BİTİREN DOĞAL YAĞ!

Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için düzenli olarak saç bakımı uygulamanız gerekir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Şubat 2024 Salı 11:21
55 Okunma
SAÇ DÖKÜLMESİNİ BİTİREN DOĞAL YAĞ!

Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için düzenli olarak saç bakımı uygulamanız gerekir.

Doğal saç bakımı denildiğinde akıllara ilk olarak doğal yağlar gelir. Bazı doğal yağlar saçları kökten uca besler ve onarır. Özellikle soğuk havalarda saçlara ne depolayarak saçların sağlıklı ve canlı olmasına yardımcı olur. Saç kuruluğunu önleyen ve saçları güçlendiren muhteşem yağları bu yazımızda bulabilirsiniz.Sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlar için doğal yağları saç bakım rutininize eklemeniz gerekir. Saçları besleyen, onaran ve doğal parlaklık kazandıran bu yağlar ile kökten uca güçlü saçlarınız olabilir. Saç bakımında kullanmanız gereken ve saçları halat gibi güçlendiren doğal yağları Posta.com.tr okurları için derledik.

ZEYTİNYAĞI 

Zeytinyağı kış aylarında saç bakımı için harika bir seçenektir. Aktif bileşenleri, saç tellerinin hasar görmesini, pürüzleşmesini ve kabarmasını önler. Ayrıca sadece saçı değil saç derisini de besler. Zeytinyağı aynı zamanda birçok ev yapımı saç maskesinin ana bileşenlerinden biridir. 

BADEM YAĞI 

Badem yağı aşırı kuru ve yıpranmış saçlar için oldukça besleyicidir. E Vitamini, magnezyum, Omega-3 yağ asitleri vb. açısından zengin olduğu için son derece onarıcı bir doğal yağdır..

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Hindistan cevizi yağı saç bakımında kullanılan en popüler doğal yağdır. Saçları güçlendirdiği, kalın ve parlak yaptığı söylenir. Hindistan cevizi yağının hafif bir masajla uygulanması, saç köklerine kan dolaşımının uyarılmasına yardımcı olur ve aynı zamanda saç dokusunu yumuşatır.

SUSAM YAĞI 

Kuru ve cansız saçlarınız varsa susam yağı harika bir seçimdir. Susam yağı saçlara nem depolar ve saçların yumuşamasına yardımcı olur. Saçların mevsim değişimlerinde hasar görmesini engeller. Bu yağ, omega 3, 6 ve 9 gibi yararlı maddeler içerir. Saçları güçlendirir ve hacimli bir doku oluşturur. Sorun fizyolojik değilse, kuruluk ve kaşıntıdan kurtulmak için hindistancevizi yağı ile karıştırıp saç derinize masaj yapabilirsiniz.

JOJOBA YAĞI 

Jojoba Yağı, saçı besleyen vitamin ve mineraller açısından zengindir. Yağlı bir bileşime sahiptir, bu nedenle nemlendirici olarak kullanılabilir. Kuruluğa, kırılmaya ve saç uçlarının kırılmasına karşı ek koruma sağlamak için saç kremlerine de eklenebilir. Yağ ayrıca kafa derisini nemlendirebilir ve kepek ilacı olabilir.

ARGAN YAĞI 

Argan yağı sihrini saç üzerinde çeşitli şekillerde işler. Yağ asitleri ve E Vitamini de dahil olmak üzere faydalı bileşenler açısından zengindir ve bu onu saç üzerinde kullanmak için harika bir bileşen yapar.

Argan yağı saçlarda harikalar yaratarak parlaklık ve güç sağlar. Isıtma ve şekillendirme aletleri nedeniyle saçınıza zarar verdiyseniz, argan yağını hemen saç bakım rutinine ekleyin.

Zengin antioksidan özelliği sayesinde ileride oluşabilecek hasar, çatlama ve kırılmaların önlenmesine yardımcı olur. Argan yağı ile aşılanmış şampuan ve saç kremleri kullanmayı deneyin veya saçınıza eşit şekilde uygulayın ve 30 dakika bekletin ve sonra durulayın.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle