KURUTUP TÜKETENE HASTALIK UĞRAMIYOR!

Bağırsaklar, vücudumuzdaki en büyük bağışıklık hücreleri deposunu barındırır ve bu hücreler, mikroorganizmalarla etkileşimde bulunarak bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını düzenler.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Aralık 2023 Cuma 10:41
149 Okunma
KURUTUP TÜKETENE HASTALIK UĞRAMIYOR!

Bağırsaklar, vücudumuzdaki en büyük bağışıklık hücreleri deposunu barındırır ve bu hücreler, mikroorganizmalarla etkileşimde bulunarak bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını düzenler.

Bağırsaklarda bulunan bakteriler, probiyotikler gibi dost mikroorganizmalar, bağırsak bariyerinin korunmasına yardımcı olur ve bağışıklık hücrelerinin etkinliğini destekler. Ayrıca, bağırsaklardaki sağlıklı mikrobiyota, bağışıklık sisteminin düzenli ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlayarak enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Bu nedenle, bağırsak sağlığının korunması, genel bağışıklık sistemi fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyebilir.Cennet hurması, antioksidanlar ve lif ile A vitamini gibi önemli besinler açısından zengindir. Ayrıca sağlık açısından birçok potansiyel faydayla da ilişkilendirilmiştir ve çeşitli yemeklerde tüketilebilir.Cennet hurması, diğer adıyla Trabzon hurması olarak da biliniyor. Sonbahar mevsiminde sıkça tüketilen bu meyvenin ise kışın kurutularak tüketilmesi mümkün oluyor.

GÜÇLÜ ANTİOKSİDANLARIN MÜKEMMEL KAYNAĞI

Cennet hurması, antioksidan özelliklere sahip faydalı bitki bileşikleri içerir. Antioksidanlar, serbest radikaller olarak adlandırılan dengesiz moleküllerin tetiklediği bir süreç olan oksidatif strese karşı koyarak hücre hasarını önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olur.2015 yılında 37.000'den fazla kişiyi kapsayan bir araştırma, diyetlerinde beta-karoten alımı yüksek olanların tip 2 diyabet geliştirme riskinin önemli ölçüde azaldığını bulmuştur.

KALP SAĞLIĞINA FAYDALIDIR

Kalp hastalığı dünya çapında önde gelen ölüm nedenidir ve milyonlarca insanın hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlıksız beslenme gibi risk faktörlerini azaltarak çoğu kalp hastalığı türünün önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.Cennet hurmalarında bulunan besin maddelerinin güçlü kombinasyonu, onları kalp sağlığını artırmak için mükemmel bir seçim haline getirir. Bu hurma, quercetin ve kaempferol dahil olmak üzere flavonoid antioksidanlar içerir. Flavonoidler açısından yüksek bir diyet tüketmek, birçok çalışmada kalp hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle