KOLESTEROLÜN EN BÜYÜK DÜŞMANI!

Yüksek kolesterol seviyeleri kalp hastalığı ve felç riski yaşamınızda büyük bir etken oluşturabilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Eylül 2023 Çarşamba 10:39
205 Okunma
KOLESTEROLÜN EN BÜYÜK DÜŞMANI!

Yüksek kolesterol seviyeleri kalp hastalığı ve felç riski yaşamınızda büyük bir etken oluşturabilir.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, dünya genelinde iskemik kalp hastalıklarının üçte biri yüksek kolesterolden kaynaklanmaktadır. Kolesterolün tamamı kötü değildir ve vücudunuzun sağlıklı hücreler oluşturmak için bir kısmına ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, yüksek düzeyde LDL (düşük yoğunluklu lipoprotein) kolesterol ile kişi kan damarlarında yağ birikintileri geliştirebilir ve bu da atardamarlardaki kan akışını zorlaştırabilir.Hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış yiyecek seçimleri yüksek kolesterole ve çeşitli kronik hastalıklara neden olabilir. Bazı gıdalar kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve bunları günlük beslenmeye dahil etmek önemlidir.Diyetisyen Garima Goyal, "Kolesterol dünya çapında önemli bir sağlık sorunudur ve yetişkinlerin tahminen %50'si yüksek kolesterol seviyelerinden muzdariptir. Yüksek kolesterol seviyeleri, önde gelen ölüm nedenlerinden biri olan kalp hastalığı riskini artırır" diyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEK İÇİN GIDA KOMBİNASYONLARI

Diyetisyen Goyal, kolesterolü yönetmenize ve kalbinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilecek yiyecek kombinasyonlarını anlattı.

BADEM VE YOĞURT

Badem, kalp-sağlıklı tekli doymamış yağlar ve protein açısından harika bir kaynaktır ve bu da LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.

ZERDEÇAL VE KARABİBER

Zerdeçal, yemeklerde sık sık kullanılan, antienflamatuar ve kolesterol düşürücü özelliklere sahip bir baharattır.Nutrition and Metabolism Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, 12 hafta boyunca zerdeçal ve karabiber içeren bir takviye almanın, yüksek kolesterolü olan kişilerde LDL kolesterol düzeylerini önemli ölçüde azalttığını buldu.

YEŞİL ÇAY VE LİMON

Yeşil çay dünya çapında popüler bir içecektir ve LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle