KOLESTEROLÜ MUM GİBİ ERİTİYOR

En sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olan kolesterol yüksekliği; sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve uzman kontrolüyle kısa sürede normal değerlere dönebiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Şubat 2024 Perşembe 10:42
141 Okunma
KOLESTEROLÜ MUM GİBİ ERİTİYOR

En sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olan kolesterol yüksekliği; sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve uzman kontrolüyle kısa sürede normal değerlere dönebiliyor.

Uzmanlar, kolesterol yüksekliğinin olması durumunda bazı besinlerin daha sık tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. 

ELMA:

Elmanın içerisinde bol miktarda bulunan ve bir tür lif olan pektin, sindirim sistemindeki kolesterol dengesini korur. Kolesterol emiliminin azalmasını sağlar bu sayede kolesterol seviyesini düşürür.

SARIMSAK:

Sarımsak, içerdiği güçlü bileşenler sayesinde kolesterol seviyesini düşürür. Yemeklerde kullanılabildiği gibi bir uzmana danışarak takviye formunda da alınabilir. Damarlardaki kolesterolün erimesini sağlar.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER:

Ispanak, pazı, brokoli gibi sebzeler bol miktarda antioksidan ve lif içerir. Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürmede oldukça etkilidir.

BALIK:

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık, kalp sağlığını desteklemede birebirdir. Kolesterol seviyelerinin hızlıca düşmesini sağlar. İyi kolesterol seviyesini dengeleyerek kötü kolesterol seviyesini artırır.

BADEM:

Badem, sağlıklı yağlar bakımından oldukça zengindir. Düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyelerini düşürür.

ZEYTİNYAĞI:

Zeytinyağı, doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Kolesterol seviyelerini dengeler.

YULAF:

Yulaf, yüksek lif içeriği ile bilinir. İçerisinde beta-glukan adı verilen özel bir çeşit lif içeren yulaf, kolesterol emilimini azaltır ve kötü kolesterol seviyesini düşürür.

SOYA ÜRÜNLERİ:

Uzun yaşam araştırmalarına konu olan soya ürünleri, bitkisel bazlı protein bakımından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Yapılan araştırmalara göre soya ürünleri, düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyelerini kısa sürede düşürüyor. Soya, kolesterolün adeta doğal ilacı görevi görüyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle