KARACİĞERİN ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖSTEREN İLK BELİRTİ

Karaciğerde ortaya çıkan sorunlar ihmal edildiğinde hayati tehlike yaratabiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Mart 2024 Çarşamba 10:19
325 Okunma
KARACİĞERİN ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖSTEREN İLK BELİRTİ

Karaciğerde ortaya çıkan sorunlar ihmal edildiğinde hayati tehlike yaratabiliyor.

Uzmanlar, karaciğerdeki işlev kaybının sessizce ilerlediğini ve ortaya çıkan belirtilerin genellikle önemsiz sanılarak ihmal edildiğini belirtiyor. Karaciğerdeki işlev kaybı genellikle ilk belirti olarak halsizlik şeklinde ortaya çıkıyor. 

SARILIK:

Sarılık, karaciğer hastalıklarının en önemli belirtisidir. Ciltte ve gözlerin beyaz kısmında sararma olması karaciğerin işlevini yitirmeye başladığını gösteriyor.

KARIN ŞİŞLİĞİ:

Karın bölgesinde ortaya çıkan şişlik, genellikle mide üşütmesi ile karıştırılıp ihmal edilse de aslında karaciğerde ortaya çıkan işlev kaybına işaret eder.

İŞTAHSIZLIK:

Uzun süren sebepsiz iştahsızlık durumu, genellikle ihmal edilen geçici bir problem olarak görülür ancak karaciğerde meydana gelen soruna işaret ediyor.

HALSİZLİK VE YORGUNLUK:

Sürekli ortaya çıkan halsizlik, yorgunluk gibi şikayetler günlük hayatı oldukça zora sokuyor. Geçmeyen halsizliğin altında karaciğerdeki fonksiyon kayıpları yatıyor.

MİDE BULANTISI VE KUSMA:

Sindirim sorunlarında ortaya çıkan sorunlar, mide bulantıları ve özellikle sabahları kusma gibi problemler karaciğerin işlevini yitirdiğini gösteriyor.

SAĞ TARAFTA AĞRI:

Sağ üst karın bölgesinde ortaya çıkan ağrı ve rahatsızlık hissi karaciğerde problem olduğunu gösteriyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle