HAFIZAYI %100 GÜÇLENDİRİYOR

Bilişsel fonksiyonları iyileştiren, beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlayan ve hafıza sorunlarını bitiren besinler ortaya çıktı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Mart 2024 Cuma 10:50
53 Okunma
HAFIZAYI %100 GÜÇLENDİRİYOR

Bilişsel fonksiyonları iyileştiren, beyin hücrelerinin yenilenmesini sağlayan ve hafıza sorunlarını bitiren besinler ortaya çıktı.

Uzmanlar, bazı besinlerin hafızayı tamamen güçlendirdiğini ve unutkanlığı ortadan kaldırdığını belirtiyor. Sağlıklı beslenme rutinine eklenecek bu besinler sayesinde bilişsel fonksiyonlar iyileşiyor. 

KURUYEMİŞLER:

Badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişler içerisindeki bileşenler sayesinde hafızayı güçlendirir ve beyin hücrelerinin yenilenme sürecini hızlandırır.

KIRMIZI MEYVELER:

Yaban mersini, çilek ve ahududu gibi antioksidan zengini kırmızı meyveler beyin fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER:

Ispanak, lahana, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, folat ve K vitamini bakımından zengindir ve beyin sağlığını güçlendirir.

YER FISTIĞI:

E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan yer fıstığı, beynin en önemli gıdalarından biri olarak bilinir.

BALIK:

Beynin en önemli kaynaklarından biri olan omega-3 asitlerinin en zengin olduğu besinlerden biri balıktır. Beyin fonksiyonlarını geliştiren balık, hafıza sorunlarını da ortadan kaldırır.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle