DİYABETİN ŞİFASI

Çoğu insan için popüler içecek seçeneklerinden biri olan sıcak çikolata, salep ve hatta kahve basit bir baharat eklemesiyle adeta şifa kaynağına dönüşebilir.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Ocak 2024 Çarşamba 11:22
103 Okunma
DİYABETİN ŞİFASI

Çoğu insan için popüler içecek seçeneklerinden biri olan sıcak çikolata, salep ve hatta kahve basit bir baharat eklemesiyle adeta şifa kaynağına dönüşebilir.

Özellikle sütlü tatlılara da çok yakışan tarçın, elmayla birlikte tüketildiğinde eşsiz bir kış lezzeti haline gelirken kan şekerinizi düzenlemenin de formülü olabilir.Tarçın, antioksidanlar ve diğer faydalı bileşikler açısından oldukça zengin baharatlardan biri. Ayrıca kan basıncının dengesizliğini de düzenlemeye yardımcı olabilecek bir kapasiteye sahip.Yüksek tansiyon, yaşlanmanın da bir sonucu olarak en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Hatta genellikle "sessiz katil" olarak anılan bu rahatsızlık, ilerleyene kadar çok fazla belirti vermeyebiliyor.Uzmanlara bir kişinin kan basıncı çok yüksek olduğunda kan damarlarına ekstra yük bindirir. Kalp ve beyin, böbrekler ve gözler gibi birçok hayati organ ise bu baskının sonucunda hasar alabiliyor. Bu daha sonra kalp hastalığı, kalp krizi, demans ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.Çalışmaların incelemesi, günde en az 1,5 gram, kabaca 3/4 çay kaşığı tarçın almanın trigliseritleri, toplam kolesterolü ve LDL (kötü) kolesterolü düşürebileceğini gösterdi. Ayrıca bu çalışmalarda metabolik hastalığı olan kişilerde kan şekerini de dengelediği gözlemlendi.13 araştırmanın ileri analizi, tarçın takviyesinin gerçekten de trigliserit ve toplam kolesterol düzeylerini azalttığını buldu; bunların her ikisi de bilinen risk faktörleridir.Tarçın yüksek tansiyonla mücadele ederken aynı zamanda bağırsak sağlığını, diş hijyenini iyileştirebilir ve kolesterol seviyelerini düşürebilir.Uzmanlara göre, yüksek tansiyon ve diyabetin önlenmesine ve azaltılmasına yardımcı olabilecek çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri bulunuyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle