BİLECİK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNDE EĞİTİMLER

Bilecik’te sağlık tesisleri görevlilerine yönelik Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) kullanıcı eğitimi düzenlendi.

14 Mart 2017 Salı 16:12
992 Okunma
BİLECİK KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNDE EĞİTİMLER

     Bilecik’te sağlık tesisleri görevlilerine yönelik Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) kullanıcı eğitimi düzenlendi.

 

 

       TSİM’in kullanımına ilişkin rehberinin güncellenmesi üzerine Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği toplantı salonunda bir eğitim gerçekleştirildi. Genel Sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde görevli kullanıcılara verilen eğitimle ilgili bir açıklama yapan Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. M. Burak Öztop "Ülkemiz genelinde hizmet veren yaklaşık 4 bin 500 sağlık kurum kuruluşunun cihaz, personel ve sunmakta oldukları sağlık hizmetlerine ilişkin istatistiki veriler her ay TSİM aracılığıyla ile Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildiriliyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan her türlü koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin planlanmasında; yatak sayısı, klinik, cihaz, insan gücü kapasitesine ilişkin mevcut durum tespiti ve değerlendirilmesine ilişkin faaliyetler aylık olarak Temel Sağlık İstatistikleri Modülü aracılığı ile toplanan veriler baz alınarak yapılmakta. Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde görevli kullanıcılara modülde yer alan yeniliklere ilişkin eğitim düzenlendi” dedi.

İkinci olarak verimlilik yerinde değerlendirme rehberi uyum eğitimi gerçekleştirildi. Sağlık tesislerinin hizmet sunum süreçleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun yayımlamış olduğu verimlilik yerinde değerlendirme rehberleri esas alınarak değerlendirmeler yapılması hakkında verilen eğitime, sağlık personelleri katıldı. Aynı zamanda eğitimde Genel Sekreterlikçe yayımlanan kriterlere sağlık tesislerinin uyumunun sağlanmasına yönelik eczacılık hizmetleri, medikal depo, klinik mühendislik hizmetleri, biyomedikal depo ve ayniyat depo alanlarına ilişkin eğitim planlaması yapıldı.


Son Güncelleme: 14.03.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle