ASLA YEMEM DİYENLER OLMUŞTU!

Areada Piar şirketinin yaptığı araştırma sonucunda Türkiye'nin en sevilen ve aynı zamanda "asla yemem" denilen çorba, ülkeyi ikiye bölmüştü.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
08 Şubat 2024 Perşembe 10:55
131 Okunma
ASLA YEMEM DİYENLER OLMUŞTU!

Areada Piar şirketinin yaptığı araştırma sonucunda Türkiye'nin en sevilen ve aynı zamanda "asla yemem" denilen çorba, ülkeyi ikiye bölmüştü.

Prof. Dr. Canan Karatay ise bu tartışmalara son noktayı koydu! Kelle paça ile ilgili yaptığı açıklamalarla neden tüketilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler verdi.Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan kelle paça, aynı zamanda birçok kişinin "ağzıma sürmem" dediği çorbalar arasında yer alıyor. Canan Karatay ise "mutlaka tüketilmeli" diyor.Yapılan çalışmalar sonucunda, kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı.Karatay, kelle paça çorbasını "kolajen" deposu olarak nitelendiriyor. Aynı zamanda magnezyum yönünden de zengin olan bu çorbayı düzenli olarak tüketmek, sağlığınızı korumanın en iyi yollarından biri.Her yaştan insanın faydalanabileceği kelle paça çorbası, kemik gelişimini sağladığı destek ile çocuklar için adeta "büyüme iksiri" gibi. Aynı zamanda ilerleyen yaşlarla birlikte ortaya çıkabilen kemik yoğunluğu kaybını da önleyebilme kapasitesine sahip.Doğal bir protein kaynağı olmasının yanı sıra kelle paça çorbası, aynı zamanda doğal bir antibiyotik görevi de görüyor. Bu sayede vücuttaki bakteri veya virüse karşı bir koruma kalkanı sunabilir.Vücutta kas kütlesini artırmak için de kelle paça çorbası en ideal seçeneklerden biri. Yoğun protein içeriği sayesinde hastalıklara karşı korurken aynı zamanda kas ve iskelet sistemini de destekler. Artan kas yoğunluğu ise ilerleyen yaşlarda vücudunuzun dinçliğini korumayı sağlar ve istediğiniz bir görünüme de sahip olmayı kolaylaştırır.Kelle paça çorbasının yapımı esnasında kullanılan limon, sarımsak gibi diğer malzemeler aynı zamanda bu çorbanın faydasını artıran unsurlar arasında yer alıyor. Vitamin ve mineral desteği de sağlayan bu çorba, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirebilir.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle