VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI

Bilecik'te acele kamulaştırmayla vatandaşların arazilerine sormadan elektrik direklerini diken OEDAŞ'a köylüler ateş püskürürken, "Bize de bir zahmet sorsalardı" dediler.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Temmuz 2022 Pazartesi 12:02
1309 Okunma
VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI

Bilecik'te acele kamulaştırmayla vatandaşların arazilerine sormadan elektrik direklerini diken OEDAŞ'a köylüler ateş püskürürken, "Bize de bir zahmet sorsalardı" dediler.  


  Bilecik'te bazı köylere elektrik hattı götürmek üzere acele kamulaştırmayla merkeze bağlı Dereşemsettin Köyü vatandaşlara ait arazilere onlardan habersiz çukurlar kazılarak yüksek gerilim hattı geçecek elektrik direkleri dikildi. Ardından arazi sahipleri hesaplara 7 bin 500 TL kamulaştırma bedeli yatarken, bazı vatandaşlar arazilerin ortasına dikilen direkleri kaldırılması veya 5-10 metre sağa sola çekilmesini istediler.


  "7-8 araziyi perişan etmişsiniz"
  Köyde 118 Ada 51 parsel arazi olan Necip İman, arazisinin tam ortası yüksek gerilim hattının geçeceği elektrik direğinin dikildiği anlatarak, " OEDAŞ yetkililerine sesleniyorum lütfen şu gördüğünün yüksek gerilim hattı direklerini yol kıyılarına dikin, ormanların içine dikin. Orman 12 metre, yol 9 metre yok uzaklıkta olan bu direk arazimden kaldı. Siz orman ve yol bu kadar yakınken, köylünün arazisinin tam ortasından geçiriyorsunuz. 7-8 araziyi perişan etmişsiniz.

Onların üzerinden yüksek gerilim hattı geçiriyorsunuz, köylüyü lütfen düşünün. O yüzden de rica ediyorum, bakın burada telefon direği vardı Türk Telekom'a dilekçe verdim kaldırdı, kıyıdan götürdü. Bizim arazimizi mahvetmesin diye. Sayın Lütfen engel olmayın. Hepinizi seviyorum, rica ediyorum; sayın valimden de rica ediyorum bu direği lütfen kaldırtsınlar. Kamu yararına olan her bir şeye boynumuz ince onda bir sıkıntı yok ama bunu yapan şirket devlet değil" dedi.

Son Güncelleme: 18.07.2022 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle