KRİTİK KARAR !

Gelen son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı. İstanbul, 9 bin 306 vakayla birinci, Hakkari 26 vaka ile en düşük il oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Şubat 2021 Çarşamba 10:41
450 Okunma
KRİTİK KARAR !

Gelen son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı. İstanbul, 9 bin 306 vakayla birinci, Hakkari 26 vaka ile en düşük il oldu.

Ancak kısıtlamaların esnetilmesinde önemli verilerden biri olacak tabloda vaka sayısı yerine, illerde 100 bin kişiye düşen vaka sayılarının ortalamaları paylaşıldı. Sosyal medyada doğrudan vaka sayısı açıklanması yerine, verilerin illerin nüfusu ile hesap yapılarak vaka sayısının tespit edilmesini gerektirmesi tartışma yarattı.

Akıllardaki sonu kısıtlamaların esnetilip normalleşme adımlarının ne zaman atılacağı. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda kısıtlamalarla ilgili yeni kararlar alınması bekleniyor.

Tedbirler esnetilecek mi, yoksa devam mı edecek? Okullarda yüz yüze eğitimin kapsamı genişletilecek mi? Bu soruların yanıtı Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nda netleşecek. İşte koronavirüs salgınında son durumla ilgili haberin detayları...

Son dakika haberine göre, koronavirüsle mücadelede “Yerinde Karar” sürecine geçilmesiyle birlikte, uygulanan kısıtlamaların gevşetilmesi ya da sıkılaştırılması noktasında önem taşıyan illerin vaka sayısını bulmak için, bakanlığın açıkladığı tabloda her il için verilen rakamın, ilin nüfusunun 100 bine bölünmesi sonucu çıkan rakamla çarpılması, günlük vaka sayısının tespiti için de o rakamın 7’ye bölünmesi gerekti.

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında koronavirüsle mücadele ana gündemi ile saat 15.00'te toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda bir sunum yaparak kabine üyelerini bilgilendirecek. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri toplantıda karara bağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik tedbirlerle ilgili daha önce "Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Yarın esnafın gözü o takvimde olacak. Hükümet; lokanta, restoran ve kafe sahiplerinden gelen talepleri değerlendirecek. Faaliyetleri kısıtlanan iş yerlerinin belli kurallarla açılması gündeme gelecek.


NORMALLEŞME ADIMLARI ATILACAK MI? 
Sokağa çıkma kısıtlamaları da masada olacak. Kısıtlamaların ne zaman esnetilebileceği konusunda değerlendirme yapılacak. Bunun için il il vaka tablosuna bakılacak. Salgının seyrine göre il ve bölge bazında normalleşme adımları atılacak.

Köy okullarında yüz yüze eğitim başladı. 1 Mart'ta ilkokulun tüm kademeleri ile 8 ve 12'nci sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. Bu konuda yapılan hazırlıklar Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Diğer sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime geçilme tarihi görüşülecek. Çin ve Almanya'dan sipariş edilen koronavirüs aşılarının son durumu ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Türkiye'deki aşılama süreci de değerlendirilecek.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle