UZMANLAR AÇIKLADI KIRILDI!

Uzmanlar yorumladı! Tekrar kırıldı...

12 Eylül 2020 Cumartesi 10:58
429 Okunma
UZMANLAR AÇIKLADI KIRILDI!

Uzmanlar yorumladı! Tekrar kırıldı...


Hafta başında altın fiyatları yönünü aşağı çevirmiş ve ons altının fiyatı 1900 dolar seviyesine yakınlaşmıştı. Haftanın son gününde ise altın fiyatları tekrar hareketlendi ve ons altının fiyatı 1945 dolar seviyesine çıktı. Uzmanlar, "Altın için net bir yön tahmininde bulunmak zor." diyor.İç piyasada gram altın 467 liradan, çeyrek altın 765 liradan, Cumhuriyet altını da 3,022 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı... ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Özellikle son iki işlem gününde daha belirgin bir şekilde yukarı yönlü hareket eden ons altın 1950 dolar seviyesinin üzerini test etmeye başladı.
Ancak şimdilik büyük resimde anlamlı bir değişim olduğunu söylemek zor. Öyle ki ons altın Ağustos ayı başından bu yana alçalan bir kanal içerisinde hareket ediyor. Bu direncin aşılması için öncelikle 1960 doların üzerinde kapanışlar görülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Diğer taraftan Mart ayı başından bu yana devam eden yukarı yönlü trendin bozulmaması için ise altının 1940 doların üzerinde kalıcı olması teknik görünüm açısından önem arz ediyor."Meksa Yatırım tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Altın 1930 üzeri yukarı hareket beklentimiz karşılandığı için bugün kırılma seviyemizi 1937 ye çıkartıyoruz. 1937 üzerinde tutunmayı başarırsa 1951 1961 1966 ya doğru hareketler mümkün olabilir. 1937 altına inerse 1930 1920 1906 ve 1863 e doğru gerileme mümkün olabilir."Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan altın analizinde ise şu ifadeler kullanıldı: "Geçtiğimiz gün Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrasında  doların, talep gören euro başta olmak üzere birçok para birimi karşısında değer kaybetmesi değerli metalde yukarı yönlü hareketlere neden olsa gün sonunda dolardaki toparlanmaya bağlı olarak ons altının 1950 dolar seviyesi altında günü sonlandırdığı takip edilmişti.Haftanın son işlem gününde ise açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesi dolar ve ABD on yıllık tahvil faizlerindeki yatay hareketlere bağlı olarak değerli metalde de 1940 - 1945 seviyeleri arasında yatay hareketin sürdüğü gözleniyor.Gün içerisinde takip edilen gelişmeler ve ABD TÜFE verisinin beklenenden daha yüksek açıklanması durumunda ons altın üzerindeki satış baskılarının yoğunlaşması ile 1936 - 1930 destek seviyeleri takip edilebilir.Talebe bağlı 1940 - 1945 seviyeleri üzerinde olası bir yukarı yönlü harekette ise 1950 - 1957 direnç seviyeleri izlenebilir.

KAYNAK:MİLLİYET

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERAltın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle