BU İŞTE BİR TEZGAH VAR

BU İŞTE BİR TEZGAH VAR

01 Ocak 1970 Perşembe 00:00
1187 Okunma
BU İŞTE BİR TEZGAH VAR

KöPEK BARINAKLARINA İLİŞKİN BASINDA çIKAN HABERLERLE İLGİLİ BASIN AçIKLAMASI

Belediye Başkanı Yardımcısı Abdullah Tetik, son günlerde gerek yazılı basında gerek internet basınında Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında çıkan haberler üzerine basın açıklaması yaptı.

Abdullah Tetik, yapılan haberlerin eksik ve yanlış bilgiler ile yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

;lsquo;'Yapılan haberleri ve ortaya atılan iddiaları tek tek değerlendirecek olursak eğer, şunları söyleyebiliriz. Bayram öncesi bir vatandaşımız, bırakılacak yeri olmadığı için köpeğini rehabilitasyon merkezimize teslim etmiş ve il dışına çıkmış. Bu köpek veteriner arkadaşlarımızın da tespiti sonucu gençlik hastalığı nedeniyle ölmüş. Yani belediyemiz ve merkezimiz personelinin aç ve susuz bırakması ile bir ilgisi yok. Köpek bayramın ikinci günü ölüyor. Aynı gün köpeğin sahibi aranıyor ve bilgi veriliyor. Şahıs, kendisinin gelip köpeğini teslim alacağı ve gömeceği bilgisini veriyor. Fakat bu kişi daha sonra işlerinden dolayı gelemeyeceğini belirterek, köpeğin belediye ekipleri tarafından gömülmesini istiyor. Arkadaşlarımız da köpeği en uygun biçimde gömüyorlar. Haberlerde çıkan ikinci konu ve olay ise Afyon tarafından getirilen küçük bir köpekle ilgilidir. Bu köpek de yine bir vatandaş tarafından herhalde yolda bulunuyor ve iyi niyetle, Bilecik'te bırakılabilecek yer olarak merkezimizi düşünülüyor ve buraya bırakıyor. Şahıs köpeği merkezdeki görevlilere teslim ediyor. ;nbsp;Veteriner hekimimiz yaptığı inceleme sonucunda köpeğin belinin kırık olduğu bilgisine ulaşıyor. Dolayısıyla bu durumda tek yapılan işlem olarak, köpek iğne yoluyla uyutularak, gömülüyor. Nasıl ki atların ayaklarının kırılması durumunda yapılabilecek tek yol var. Onu da en uygun biçimde öldürmek ise buradaki köpek için de bu işlem yapılmıştır.''

Belediyecilik hizmetinin kesintisiz 7 gün 24 saat süren bir anlayışla yürütüldüğünü dile getiren Tetik, açıklamasına şöyle devam etti:

;lsquo;'İsteyen herkes, herhangi bir konu ile ilgili olarak, nöbetçi zabıta, amir ve belediye çalışanlarımıza istenilen vakitte ulaşabilir. Herhangi bir sıkıntı anında bu arkadaşlarımızın aranmasıyla bu konu hakkında görev yerine getirilir. Yine dün gece yeni ismiyle Abdülhamit Han Bulvarı üzerinde bir köpeğe araç çarptı. Ekiplerimiz gelerek, incelemelerini yaptı ve köpekte yapılan incelemeler ışığında yapılacak bir şeyin olmaması üzerine köpek defnedildi. Köpeklerin aç ve susuz kalması şeklindeki haberlerle ilgili olarak da şunları söylemek istiyorum. Bayram süresince arkadaşlarımız merkezimize giderek, hayvanların yiyecek, içeceklerini vererek, gerekli temizliklerini yaptı. Sürekli olarak orada bulunmadı ancak görevlerini yerine getirdi. çevre illerdeki barınaklara baktığımızda buradaki hayvanlar vatandaşların getirdiği yemeklerle doyuruluyor. Ancak bizim böyle bir sıkıntımız yok. Biz Bilecik Belediyesi olarak özel mamalarla bu ihtiyacı gideriyoruz. Ayrıca merkezimize gelen hayvanların tüm kayıtları yapılıyor ve gizli, saklı bir durumumuz yok. Haberlerde verilen bilgiler bizleri üzmüştür. Bizlere ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bilecik temsilciliğimize ulaşmaları halinde gerekli bilgileri alabileceklerdi. Burada konu tamamen iletişimsizlikten dolayı kaynaklanan bir sıkıntı var. Yoksa bunun dışında yapılan hizmetlerde bir eksiklik yok. Konu kamuoyuna sunulduğu için bizler de belediye olarak kendi içimizde bir soruşturma sürecine girdik. Kamuoyuna duyuruyoruz.''

Tetik, Bilecik Belediyesi olarak, hayvanların korunmasına ve yaşatılmasına ilişkin olarak birçok güzel projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, belli merkezlere konulan ;lsquo;Sokak Hayvanları Besleme Noktalarının' buna güzel bir örnek olduğunu sözlerine ekledi.

HAYTAP Bilecik Temsilcisi Sühendan Ertürk ise rehabilitasyon merkezine getirilen bütün hayvanların kayıtlarının yapıldığını belirterek, rahatsızlık oluşturacak bir durumun olmadığını belirtti. Barınağın sabah saatlerde genel temizliklerinin yapıldığını ve hayvanların aç ve susuz bırakılmadığını dile getiren Ertürk, şunları aktardı:

'' Türkiye'nin tüm illerinde hayvan severlerin kurmuş olduğu Beyaz Tren dediğimiz yeni bir grup oluşturuldu. Herkes bu oluşturulan fona bir miktar para yatırıyor. Bu para ile diğer illerdeki barınaklarda bulunan hayvanlara mama olarak gönderiliyor. Bizim ilimizde ise böyle bir sıkıntı yok. Ben uzun süredir bu işi yapıyorum. Bilecik'te herhangi bir vatandaşın evde yemek yaparak, barınaklara getirdiğini bilmiyorum. çünkü bizim Bilecik'te böyle bir sıkıntımız yok. Küçük ve büyük hayvanlara ait özel mamalarımız var ve böyle açlık gibi bir problemimiz yok. Bayram günü yaşanan olayla ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Tamamen bir iletişimsizlikten dolayı yaşanmış bir olay var. Bayramda barınağımızı ziyaret ettim ve hayvanların hiçbiri de aç ve susuz değildi. Bayramın ikinci günü yine gittim. Ama yapılan haberlerin çarpıtılarak verilmesi yanlış. çünkü hem belediyenin hem de bizim bütün basın mensuplarında telefon numaraları var. Bizleri aramanız halinde böyle bir sıkıntı olmazdı.

Ertürk, vatandaşların sadece şikayet etmekle yetinmeyip, gerektiğinde elini taşın altına koyarak, yapılması gerekenleri yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

;nbsp;

Son Güncelleme: 01.01.1970 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle