ZOR ŞARTLARDA KAN BAĞIŞI

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından her Perşembe günü düzenlenen kan bağışı kampanyasında bu hafta bir ilk yaşandı.

29 Ocak 2015 Perşembe 13:26
1858 Okunma
ZOR ŞARTLARDA KAN BAĞIŞI

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından her Perşembe günü düzenlenen kan bağışı kampanyasında bu hafta bir ilk yaşandı.  

 

 

Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından her Perşembe günü düzenlenen kan bağışı kampanyasında bu hafta bir ilk yaşanırken, kan bağışı hayırsever bir vatandaşa ait boş dükkanda gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik merkezde ilk defa özel bir mülkte kan bağışı yaptıklarını belirterek, “Bunun nedeni de Bilecik Belediyesi'ne ait Kültür Sitesi’nin bakıma girmesi.

 

 

Rehabilitasyon merkezini bu hafta bize tahsil edilmemesi.  Dolayısıyla Bilecik Kızılay Şube Başkanlığı olarak, rutin olarak Perşembe günleri kan bağışını oturtmuş bulunuyoruz. Fakat bu hafta yer bulamadığımızdan dolayı bir hayırsever arkadaşımızdan rica ettik ve mekanını bize tahsil etti. Mekan kan bağışı için çok küçük bir yer 15 metre karelik bir mekan ama insanların bu arada kan vermeye ve almaya ihtiyaçları var. En azından dün mesela 3-4 arkadaşımıza kan konusunda yardımcı olduk” dedi.

 

 

  KAN MERKEZİNİN BİLECİK'E KAZANDIRILMASI LAZIM

 

  7 senelik başkanlığımda beceremediğim tek şeylerden bir tanesi de kan merkezinin Bilecik'e kazandırılması olduğunu ifade eden Çınar, “Bunu yapamadık ve bunu itiraf ediyorum ama tabi ki bunda suç sadece benim değil. Genel merkezden bize bu konuyla ilgili tüm destek verildi. Bu Bilecik Merkez'de bir kamu binasının 100 metre karesinin bize tahsil edilmemesinden kaynaklanıyor. Ben bunları Bilecik'imizde bir ayıbı olarak görüyorum.

 

 

Çünkü kan yapılamayan tek ilaçtır ve kanın tek kaynağı da insandır. İnsanlar bu konuda çok duyarlı davranmaya çalışıyorlar. Artık bunun son olmasını ve Bilecik'e Kan merkezinin tahsil edilmesini tüm il yöneticilerinden talep etmekteyim. Vatandaşların ilgisi de oldukça yüksek. Saat 14.00'de başlamamıza rağmen kan verenlerin sayısı 10'u geçti. Bugün bu rakamın 35 ve 40'ı geçeceğini tahmin ediyorum. 40 hasta demek elde edilen kanlardan 120 tane insan hayatının kurtulması demektir” dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2015 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle