YÜZDE 12 EK ZAM İÇİN MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, memurun ekonomik kaybı için yarın Bilecik Kamu-Sen’e bağlı birimler olarak meydanlara ineceklerini belirtti.

05 Aralık 2014 Cuma 11:31
2010 Okunma
YÜZDE 12 EK ZAM İÇİN MEYDANLARDA OLACAĞIZ

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, memurun ekonomik kaybı için yarın Bilecik Kamu-Sen’e bağlı birimler olarak meydanlara ineceklerini belirtti.

 

 

  Taşkesen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2014 tüketici fiyat endeksinin aylık yüzde 0,18 arttığını, yılın ilk 11 ayında yüzde 9,15 artış gerçekleştiğini belirtti. Enflasyonun bu şekilde artış göstermeye devam etmesi halinde, yıl sonu itibariyle memurların ücret kayıplarının 240 TL olacağını söyleyen Cüneyt Taşkesen, "Başbakan Yardımcısı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde, 2014 yılı ekonomik verilerini revize eden açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalara göre, 2014 yılı için ön görülen yüzde 5.3’lük enflasyon tahmini revize edilmiş, yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceği ve yine büyüme hedefinin tutmayacağı ifade edilmiştir.

 

 

Memurların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için hükümetle pazarlık masasına oturan Memur-Sen, 2014 yılı için 123 TL seyyanen zamma razı olmuş, 2015 yılı için ise 3+3 yüzdelik artışın altına imza atmıştır. 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmeyen ve mutabakat metnine böyle bir ifade koydurmayan malum konfederasyon, uzun yıllardan bu yana ilk defa memurların enflasyon farkı almasını da engellemiş oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ısrarla memura enflasyon farkı verilmeyeceğini ifade etti” dedi.

 

  YÜZDE 12 EK ZAM İÇİN MEYDANLARDA OLACAĞIZ

 

  Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, “Hükümetin Memur-Sen’le yaptığı mutabakat sonucu 2014 yılı için 123 TL seyyanen zammın ortalama memur maaşlarına yansıması yüzde 5,2 olmuştur. Ülkemizde 2014 yılı Haziran ayı ilk altı aylık enflasyon yüzde 5,7 olarak gerçekleşmiş, böylece Temmuz ayından itibaren memurlar enflasyon altında ücrete mahkum edilmişlerdir. Hükümetin revize ettiği ve yüzde 9,4 olarak öngördüğü 2014 yılı enflasyonu yıl sonunda bu şekilde gerçekleşirse, memurların enflasyon karşısındaki kayıpları aylık yüzde 4,2’ye yükselecektir.




Yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine enflasyon farkı ödenmesi yolundaki tüm girişimlerimiz 'toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayız' gerekçesiyle geri çevrildi. Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son 9 ayda yüzde 11 artarken, et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailelerin zorunlu harcamaları 9 ay içinde tam 363 lira yükseldi. Memur-Sen'in hükümetle imzaladığı toplu sözleşme neticesinde; 2,6 milyon memur ile 1,9 milyon memur emeklisi ciddi manada ekonomik kayıba uğramıştır. Kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 ek zam talebiyle 6 Aralık 2014 Cumartesi günü Bilecik Kamu-Sen’e bağlı birimler olarak Ankara’da “Ek Zam Mitingi” gerçekleştirerek, talebimizi bir kere daha ifade edeceğiz. Yarın Bilecik terminalinden hareket ediyoruz. Saat 14.30’da Bozüyük Kasımpaşa Camisi önünden eyleme katılacak arkadaşlarımızı alıp Ankara'ya mücadelemiz, haklarımız için yola çıkıyoruz” dedi. 

Son Güncelleme: 05.12.2014 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle