“YENİ MODERN BİR ADLİYE BİNASI ÇALIŞANLARI DAHA MUTLU VE HUZURLU OLABİLECEĞİ BİR YIL DİLİYORUM”

Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen 1 Eylül adli yıl açılışının tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni etmek istediklerinin ama ne yazık ki bunu yapamayacaklarını söyledi.

02 Eylül 2014 Salı 05:46
1345 Okunma
“YENİ MODERN BİR ADLİYE BİNASI ÇALIŞANLARI DAHA MUTLU VE HUZURLU OLABİLECEĞİ BİR YIL DİLİYORUM”

 Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen 1 Eylül adli yıl açılışının tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni etmek istediklerinin ama ne yazık ki bunu yapamayacaklarını söyledi. 

 Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında Taşkesen, adli yıl açılışı ile ilgili tüm Türkiye’de olduğu gibi Adliye binalarının önünde adli personel arkadaşları ile sorunlar hakkında basın açıklaması yapacaklarını ancak son günlerde ilimizde cereyan eden ve kamuoyunun da bilmesi gereken gelişmelerle karşılaştıklarını belirtti. Taşkesen, “Ben bugün burada klasikleşmiş ve klişeleşmiş sorunlarımız hakkında açıklama yapmayacağım. Çünkü basında sık sık bu konuları dile getirdim. Kurum ziyaretlerinde arkadaşlarımla ve amirlerim le paylaştım, sıkıntılarımız Türk büro -sen Genel merkezi aracılığıyla da bakanlığımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'ne Milletvekilleri ne iletildi. Bilecik ve Bozüyük ilçemizde Adliye binalarımız yetersiz, Gölpazarı, Söğüt ve Osmaneli ilçelerimizde hala Kaymakamlık binalarında hizmet vermeye çalışıyoruz, duruşma salonları, mahkeme ve Savcılık kalemlerimiz, İcra müdürlüğü, arşivlerimiz yetersiz. Dosyalarımız artık o kadar şişti ki ne kalemler nede arşivler artık almıyor. Yemekhanemiz yok. Personel sayımız eksik. Son bir yıldır da personel alımı yapılmadı. Eksiklikten dolayı arkadaşlarımız zaman zaman zorunluluktan dolayı yer değişiklikleri ve ek görevlerle karşı karşıya gelmektedir. Daha öncede dile getirdiğimiz gibi 2012 yılından bu yana da  memurlarımıza hiç bir kurumda fazla mesai ücreti verilmemektedir”.

 

 

  “YENİ MODERN BİR ADLİYE BİNASI ÇALIŞANLARI DAHA MUTLU VE HUZURLU OLABİLECEĞİ BİR YIL DİLİYORUM”

  2014 yılında yeni modern bir adliye binasında, personeli ve teknik donanımı eksiksiz çalışanların daha mutlu ve huzurlu olabileceği yeni bir adli yıl dilediklerinin söyleyen Taşkesen,” Sosyal Güvenlik Kurumunda 05 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da görevde yükselme sınavı yapıldı. Bu sınava Bilecik den de arkadaşlarımız katıldı. 25 Nisan 2014 tarihinde sonuçlar açıklandı. Bilecik deki arkadaşlarımız dan da bu sınavı kazanan arkadaşlarımız oldu. 13-16 Mayıs 2014 tarihlerinde de arkadaşlarımızdan tercihleri alındı, ancak atamalar Danıştay kararı gereği tüm kurumlarda geçerli olmak üzere durduruldu. Yeni bir düzenleme yapılmak üzere ertelendi. 23 Temmuz 2014 tarihli resmi gazetede yeniden düzenleme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)'da, bu doğrultuda 12 Ağustos 2014 tarihli Görevde Yükselme Sınav Kurulu  toplantısında; “Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı ve Memur unvanlı kadrolar için yeniden başarı listesinin ilan edilmesi ile tercihlerin alınmasına müteakip atama işlemlerinin başlatılmasına”, “Şef kadroları için tercih işlemleri ve atama işlemlerinin Şube Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı atama işlemlerinin tamamlanmasına müteakip boşalan Şef unvanlarının birimlerdeki ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden değerlendirilerek atama işlemlerinin başlatılmasına” karar vermişti.

  Kamuoyunda SGK’da atamaların yapılacağı yahut iptal edileceğine yönelik çeşitli spekülasyonlar yer almaya devam ediyor. Sınava giren SGK çalışanları ise büyük bir mağduriyet yaşıyor. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan bu konudaki sessizliğini halen korumakta”.

 

 

  “YERLERİ DEĞİŞEN ARKADAŞLARIMIZ MAĞDUR”

  Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde 10 arkadaşlarının yerlerinin değiştiğini ve yerleri değişen arkadaşlarının mağdur olduğunu dile getirten Taşkesen, “ Milli eğitimde, sağlıkta olduğu gibi Türk Büro-Sen'in bağlı olduğu kurumlarda da rotasyon ve yer değişiklikleri sık sık olmakta ve her ne hikmetse Türk Büro-Sen üyelerimiz mağdur olmaktadır. Son olarak gençlik spor il müdürlüğünde 10 arkadaşımızın yerlerinin değiştiğini ve yerleri değişen arkadaşlarımızın mağdur olduğunu da bildirmek isterim. Yer değişikliklerinde daire amirlerimizden il müdürlerimizden hakkaniyetli davranmalarını talep ediyor. Sendikacılıkta etkili olmak eylem yapmaktır hak aramaktır birilerinin hakkını ararken birilerinin hakkını yememektir. Ancak büro memur- sen yöneticileri geçtiğimiz günlerde Bilecik de bazı kurumları ziyaret etmişler Türk Büro-Sen den istifa etmelerini Memur-Sen’e geçmelerini eğer Memur-Sen'e geçerlerse müsteşardan ve milletvekillerinden söz aldıklarını simlerinin müsteşarlara ve milletvekillerine verileceğini ve yardımcı olunacağını alenen söylemişlerdir. Ben buradan soruyorum. Siz Sendikacı mısınız siyasi parti temsilcisi misiniz isimlerini kullandığınız müsteşarların, milletvekillerinin ve parti il başkanlarının bu gelişmelerden haberi var mı? “ diye belirtti.

 

Son Güncelleme: 02.09.2014 05:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle