YENİ ATANAN 29 ÖĞRETMENLERE “UYUM SEMİNERİ” YAPILDI

Bilecik'e geçtiğimiz Eylül ayında atanan 29 öğretmene “Uyum Semineri” yapıldı.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:16
1307 Okunma
YENİ ATANAN 29 ÖĞRETMENLERE “UYUM SEMİNERİ” YAPILDI

Bilecik'e geçtiğimiz Eylül ayında atanan 29 öğretmene “Uyum Semineri” yapıldı.  

 

 

  Atatürk İlkokulu toplantı salonunda yapılan seminere, ilk defa atanan genç öğretmenlere mesleğe ve Bilecik’e uyum sağlamaları hedeflendi. Yapılan seminerde açılış konuşması yapan Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Altınkaynak, göreve yeni başlayan öğretmenlere, memleketin her karış toprağının kutsal olduğu gibi, Bilecik’in Osmanlı İmparatorluğunun tohumlarını atıldığı mübarek toprakları olması sebebiyle ayrı bir yer olduğunu belirtti. Altınkaynak, burada kendisinin ilk günden beri ayrı bir huzur hissettiğini ve bu huzuru kendilerinin de hissedeceğini, öğretmenlik mesleğinin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu, yapacakları güzel çalışmaların ve fedakarlıkların semeresini yıllar sonra, öğrencilerinin büyüyerek karşılarına çıktıklarında göreceklerini söyledi.

 

 

 İsmail Altınkaynak, "Bir öğretmen olarak, hangi branşta eğitim veriyorsak, mutlaka onu anlatıp öğretmemiz gerekir fakat günümüzde kötü örnek teşkil eden problemlerin başlamadan çözüleceği ilk noktanın okul olduğunu ve başrol de öğretmenler. Değerler eğitiminin bu noktada çok önem kazandığını ve bu konuda meslek hayatları boyunca önemli bir görev üstlendiklerini unutmamalarını ve öğretmenin, öğrencinin gözünde daima hatasız bir rol modeldir” dedi.

 

 

 

  Konuşmanın ardından, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin, genç öğretmenlerimize çiçek takdiminden sonra seminer kapsamında uygulanacak programa geçildi. Uyum seminerlerinde öğretmenlere; İl Müdürlüğünün kurumsal yapısı ve mesleki etik değerler hakkında eğitimler verilerek, değişik okul/kurum ziyaretleri yapıldı. Son olarak, Merkez Edebali Ortaokulunun düzenlediği geleneksel pilav ikramının ardından, bölgenin tarihsel ve kültürel mekanlarının gezilmesi suretiyle eğitim son buldu.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 15.10.2014 07:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle