VEKİL YAĞCI MEHMET AKİF ERSOY’UN DOĞUMU VE VEFATININ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bülbül' şiirini kaleme alan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 145, vefatının ise 82. yılında, 'Bülbül' şiirini yazdığı Tacettin Dergahı'nda, gerçekleştirilen anma programa katıldı.

12 Aralık 2018 Çarşamba 16:54
235 Okunma
VEKİL YAĞCI MEHMET AKİF ERSOY’UN DOĞUMU VE VEFATININ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bülbül' şiirini kaleme alan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 145, vefatının ise 82. yılında, 'Bülbül' şiirini yazdığı Tacettin Dergahı'nda, gerçekleştirilen anma programa katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'u doğumunun 145, ölümünün ise 82. yılında anmak için gerçekleştirilen törene; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Müfit Aydın, Zafer Işık, Atilla Ödünç, Vildan Yılmaz Gürel ve Emine Yavuz Gözgeç, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yıldız ile Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon ve Ersoy'un yakın arkadaşı Hasan Basri Çantay'ın yeğeni Latif Çantay da katıldı.

“İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz’’

Milletvekili Selim Yağcı ise İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularıyla andıklarını belirterek, “Kuruluşun ve kurtuluşun manevi ruhaniyetini iliklerimize kadar hissettiren bir mekânda; İstiklal Marşımızın kaleme alındığı Taceddin Dergâhı’nda böylesi anlamlı bir günde böylesi anlamlı bir buluşmanın tanığı olarak bulunmaktan onur duyuyorum. 2018 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Vefa Ödülünü 19 Aralıkta Cumhurbaşkanlığında düzenlenecek olan törende alacak olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yaşayan tek torunu, Cumhurbaşkanlığı Onur ve Yayın Kurulu Üyesi Selma Ersoy Argon hanımefendi ve Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşını yazmaya ikna eden Hasan Basri Çantay’ın yeğeni Abdül Latif Çantay’ı bu iki kadim dostun tanışmalarının 110. Yıl dönümünde 1. Dönem milletvekilleri olarak 3 yıl boyunca paylaştıkları mekan olan Taceddin Dergâhı’nda buluştururken tarihe tanıklık etmenin haklı gururunu yaşıyorum.

Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 145. Yılında; İstiklal Marşını ve Bursa’nın işgali üzerine Bülbül şiirini kaleme aldığı Tacettin dergahında anlamlı bir anma ve Bülbül şiirini yazıldığı mekanla buluşturma projesini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve 3 yıl Ankara’da aynı evde, Taceddin Dergâhında birlikte misafir kalan, İstiklal Marşının yazılmasında M. Akif’i ikna ve teşvik eden, ısrarları sonucunda bunu gerçekleştiren ve Millet Meclisi Başkanlığına, onun yazdığı şiirin milli marş olması için verilen önergede imzası bulunan Hasan Basri Çantay’ı ve ailesini hatırlamamıza vesile olan Karesi Belediye Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir belediye Başkan Adayımız Yücel Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Yazdığı şiirlerle bir millete umut olan, Anadolu topraklarında aziz milletimizin gözyaşlarını dindiren bu iki kadim dostu dua ve rahmet ile anıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle