UYANIK BANKA GÜVENLİK GÖREVLİSİ DOLANDIRICILIK OLAYINI ÖNLEDİ

Son günlerde vatandaşları telefon ile arayıp “Ben savcıyım”, “Ben polisim” diyerek vatandaşları dolandırmaya kalkan telefon şebekesi faaliyetlerine hız kesmiyor.

15 Ağustos 2014 Cuma 05:48
15330 Okunma
UYANIK BANKA GÜVENLİK GÖREVLİSİ DOLANDIRICILIK OLAYINI ÖNLEDİ

  Son günlerde vatandaşları telefon ile arayıp “Ben savcıyım”, “Ben polisim” diyerek vatandaşları dolandırmaya kalkan telefon şebekesi faaliyetlerine hız kesmiyor.

 

 

 Bilecik’te bir vatandaşı “Ben polisim telefonunuz PKK’nın eline geçmiş, bundan sizi kurtarmak için para göndermeniz gerekiyor” diye kandırmaya çalışmışlar. Kendisi de dolandırıcılarının verdiği hesaba para yatırmak için Banka ATM’sine geldiğinde, Bilecik Garanti Bankası ATM’sine gelen bu vatandaşın hareketlerinden şüphelenen Banka Güvenlik Görevlisi İsmet Yavuz durumu hemen emniyet güçlerine haber verdi.

 

 

 Emniyet güçlerinin olay yerine gelmesi neticesinde banka ATM’sinden dolandırıcılara para yatırmak isteyen mağdur vatandaşı para yatırmadan müdahale edildi. Dolandırıcılar tarafından dolandırılmak isteyen vatandaş hemen ifadesi alınmak üzere Çarşı Polis Karakolu Amirliğine götürüldü. Yaşanan dolandırıcılık olayları hakkında bilgi veren Banka Güvenlik Görevlisi İsmet Yavuz, bu tür telefon dolandırıcılık olaylarının gün geçtikçe arttığının ve sürekli olarak vatandaşları uyarmalarına rağmen bazı vatandaşlarının bunlara dikkat etmediklerini belirtti. Yavuz,” Kendim sürekli olarak dikkat ederim bu tür konulara. 

 

 

 Çevreye göz kulak oluyorum ve belli aralıklı dışarıya çıkıyorum. Vatandaşın elinde telefon vatandaşı korkutuyorlar terör olayı kontör olayıyla insanlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar zaten vatandaşın elinde telefon varsa titreme oluyor bir şey oluyor hareketleri değişiyor onlar kendilerini hemen belli ediyor. Son bir aydır 50-60 yakın kurtardığımız insanlar oldu. Kendi kendini belli ediyor insanları aşırı derecede korkutuyorlar titreme hareketleri farklı değişik değişik hareketler böyle bir şey olduğunda direk emniyeti arıyorum gerekeni yapıyor ellerinde gördüğümüz para miktarları belli olmuyor.

 

 

 5 Bin veya 6 Bin genelde 5 Bin üzeri yapılıyor. 2 Bin ile Bin 800 TL civarında parayı kontör olarak yükletiyorlar” diyen güvenlik görevlisi yaptığı bu uyanıklıkla tüm güvenlik görevlilerine örnek oldu.

 

Son Güncelleme: 15.08.2014 05:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle