UMUT ORAN BİLECİK'TE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, programı kapsamında Bilecik’e geldi. Oran, genel seçimlerde milletvekili adaylığının ön seçim veya atama ile olmasının 15 Şubat'ta belirleneceğini söyledi.

04 Şubat 2015 Çarşamba 13:11
1638 Okunma
UMUT ORAN BİLECİK'TE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, programı kapsamında Bilecik’e geldi. Oran, genel seçimlerde milletvekili adaylığının ön seçim veya atama ile olmasının 15 Şubat'ta belirleneceğini söyledi.

 

 

  CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, dünyada petrolün yüzde 158’e kadar düştüğünü, fakat Türkiye’de bu düşünün yüzde 18’lerde kaldığını belirtti. Oran, “Son iki günde, son üç günde de hem akaryakıta hem mazota hem de benzine zam geldi. 15 kuruş, 16 kuruş gibi fiyatlar ile. Dünyaya bakıyorsunuz, global verilere bakıyorsunuz, 7,8 düşmüş benzin fiyatları, petrol fiyatları. Türkiye'de de benzini 2,1, motorinde 1,8 olması gerekiyor, oradaki düşüşü burada uygularsanız. Bu vatandaşın, bu milletin lehine olan bir şey, çıkarına olan bir şey. Siyasetçiler olarak bizlerin bunları savunması lazım. Bir kere de çıksın Cumhurbaşkanı, milletin lehine, vatandaşın çıkarına bir konuda bir tavsiyede bulunsun. Talimat değil, en azından böyle bir görüşte, böyle bir açıklamada bulunmasını kendisinden bekliyoruz” dedi.

 

 

 “BU AYIN 15’İNDE BELLİ OLACAK”

 

  Genel seçimlerde milletvekili adaylığının ön seçim veya atama ile olmasının bu ayın 15’inde parti meclislerinde belirleneceğini de aktaran Oran, “Çok net ve açık bir şey söyleyeceğim. Hangi parti bugün Türkiye'de daha çok demokrasi ve özgürlük vaat ediyorsa, o partinin söylemlerinin şekil bulduğu tüzüğüne bakmak lazım. Bugün parlamentoda 4 tane siyasi parti var. Önümüzdeki seçimde 32 tane parti yerel seçime giriyor. Türkiye'de 93 tane siyasi parti var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2012 Mart ayında yapmış olduğu parti anayasası, tüzüğü Türkiye'de hiçbir siyasi partinin bırakın yapmaya cesaret edebileceğini, aklından bile geçiremeyecek kadar demokratik, özgürlükçü bir anayasa, bir parti tüzüğüdür.

 

 

Bunun için de önümüzdeki yerel seçimlerde, şekil ve yöntemi ayın 15'inde parti meclisimiz belirleyecek. Ama oradaki yazan, tüzükte yazan yüzde 15'ini genel merkez belirliyor, yüzde 85'ini de örgütleri belirleyecek. Yani bırakın bunu yazmayı, konuşmayı, bunu aklından geçiren bir kişi bile olursa AKP'de, AKP onun kellesini uçurur. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki ben örgütüme güveniyorum, üyeme güveniyorum. Ben ilericiyim, ben demokratım, ben özgürlükçüyüm diyor. Ve parti tüzüğünde de bunu yazmış ve uyguluyor. Yani yüzde 85 oranda 81 ilimiz, 958 ilçemiz var. Bu 81 ilimizde üyelerimiz, yüzde 85 oranda eğilim veya ön seçimde onlar belirleyecekler” diye konuştu.

  Milletvekili Umut Oran daha sonra, Bilecik Kültür Sitesi’nde CHP Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'na katıldı. Ardından Muhtarlar Derneği ile esnafları ziyaret eden Oran, Bilecik’ten ayrıldı.

Son Güncelleme: 04.02.2015 13:11
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPUmutoran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle