“ULUSLARARASI DİOPHANTİNE DENKLEMLERDE MODÜLER METOTLAR ÜZERİNE TEMEL ÇALIŞTAY” BAŞLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü tarafından düzenlenen “Uluslararası Diophantine Denklemlerde Modüler Metotlar Üzerine Temel Çalıştay”ı başladı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 08:17
1451 Okunma
“ULUSLARARASI DİOPHANTİNE DENKLEMLERDE MODÜLER  METOTLAR ÜZERİNE TEMEL ÇALIŞTAY” BAŞLADI

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü tarafından düzenlenen “Uluslararası Diophantine Denklemlerde Modüler Metotlar Üzerine Temel Çalıştay”ı başladı. 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi konferans salonunda başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Matematik Bölümü kurucusu emekli Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin bu alanda yaptığı uluslararası ilk toplantılarından birisi olduğunu söyledi.

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise, matematiğin toplumda biraz soyut bir kavramda ürkütücü bir alan olduğunu kaydetti. Matematiğin ürkütücü bir alan olarak hep çekimser durulan bir yer olduğuna da dikkat çeken Özcan, “Benim buradaki matematikçi hocalarımızdan öğrendiğim kadarıyla aslında hayatın anlamı, varlığın dili, kainatın dili ve tanıdıkça da insanın onsuz yaşayamayacağı bir alan olduğunu gördüm. Belki kendinizi ifade ettiğiniz semboller çok soyut ve ruhsuz göründüğümüz için böyle bir izlenim izlemiş olabilir.

 

 

 Ama insan varlığını diğer canlı varlıklardan ayıran en temel alan bunla ilgili olarak sizin yaptığınız işi çok önemsiyoruz. Yapabileceğimiz verebileceğimiz her türlü desteği vermeyi çalışıyoruz. Sizde bunun karşılığını işin doğrusu veriyorlar. Birkaç ay önce burada ulusal bir kongre yaptık sonra 2 hafta önce Avusturya’da bir kongre yaptık. Ben bütün arkadaşlarımla gurur duydum. Her tarafta devam edecek bu çalış tay türlü akademik bir çalış tay. O yüzden kendi dilinizle konuşacaksınız. Bizde verilmesi gereken bütün desteği vermeye gayret edeceğiz” dedi. 

 

 

  Çalıştaya, İngiltere, Kanada, Yunanistan, Japonya, Hollanda'nın yanı sıra matematik alanında uluslararası üne sahip bilim insanları ve konuşmacı olarak Kanada British Colombia Üniversitesi'nden Michael A. Bennet, Hollanda VU Amsterdam Üniversitesi'nden Sander R. Dahmen, İngiltere Warwick Üniversitesi'nden Samir Siksek gibi bilim insanları katıldı. Bornova Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi İbrahim Emre Kıvanç ise uluslararası çalıştaya katılan en genç katılımcı olarak dikkat çekti.

 

 

 Konuşmaların ardından Bilecik Şeyh Edebali Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan yurt dışından gelen katılımcılara plaket verdi.

 Çalıştayın 3 gün süreceği bildirildi. 

 

Son Güncelleme: 08.09.2014 08:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle