ULUSAL YAS İLAN EDİLECEK

İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirinler için, Türkiye 3günlük yas ilan edecek.

MELİH SÜNETCİ
MELİH SÜNETCİ
18 Ekim 2023 Çarşamba 18:04
46 Okunma
ULUSAL YAS İLAN EDİLECEK

Konuyla alakalı açıklmaya yapan, Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin  "Türkiye'nin gün içinde Cumhurbaşkanlığı kararnağmesi ile 3 günlük yas ilan edeceğini" belirtti.

Zengin, hastanenin bombalanmasının savaş hukuku da dahil hiçbir hukuka uygun olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki tüm siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim. Bu, bizim özellikle TBMM olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm unsurlarıyla beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu konuyu hangi seviyede anladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum, Genel Kurul devam ederken, bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de burada paylaşırız." dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2023 18:13
Anahtar Kelimeler:
3günULUSALYasIlanEdilecek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle