TÜZÜN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili adayları Bilecik merkezde bulunan muhtarlar ile bir araya geldi.

12 Mayıs 2015 Salı 05:52
1471 Okunma
TÜZÜN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili adayları Bilecik merkezde bulunan muhtarlar ile bir araya geldi.

 

 

 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarına hız veren CHP Bilecik örgütü ve Milletvekili adayları, merkez köy muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün, kahvaltıda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Bilecik’e üvey evlat muamelesi yapıldığını, yatırımlarda hep ihmal edildiğini anlatarak, Hızlı Trenin Bilecik’te durmamasını, yolların yapılmamasını örnek gösterdi. Geçtiğimiz dönem Bilecik’in çok büyük fırsatı kaçırdığını, çok önemli olan KİT Komisyonu Başkanlığı iktidar partisinde olmasına rağmen Bilecik’in hiçbir şekilde bundan yararlanamadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

 

 

 “Bu dönem gelin, ‘Geçiyordum uğradım, seçime bir ay kala geldim, vekil olup gideyim’ diyen zihniyetleri dur deyin. Gece gündüz Bilecik için çalışan, kalbi kendisi için değil. Hep beraber Bilecik’i üvey evlat olmaktan kurtaralım. Bilecik’i yatırımlar konusunda da hak ettiği noktaya getirelim. Seçimleri kaybetme telaşına kapılan iktidar temsilcilerinin köy muhtarlarına gidip “Bak sizin köyden bize oy çıkmazsa hizmeti keseriz" diye tehdit edip baskı ve sindirme politikası uyguluyorlar. Muhtarlardan tehditlere pabuç bırakmayın.”

 

 

BİLECİK’TE 14 BİN DEVLETTEN YOKSULLUK YARDIMI ALIYOR”

 

 CHP iktidarında yatırımların da sosyal yardımların da artacağı belirten Tüzün, “Bilecik’te yaklaşık 14 bin vatandaşımız Devletten yoksulluk yardımı alıyor. Bu vatandaşlarımız sanıyor ki bu yardımı Recep Tayyip Erdoğan yapıyor, AKP yapıyor. Bu bir kandırmaca. Bu yardımlar devlet tarafından yapılıyor Anayasanın ilgili maddesinden doğan anayasal bir hak bu. Biz iktidara geldiğimizde yapılan bu yardımları kömür makarna olarak değil aylık 720 TL maaş olarak vereceğiz. Önceliğimiz yoksulluğu bitirmek olacak. Bilecik yeniden üreten, ürettiğiyle hep birlikte zenginleşen bir il olacak. Yapılan yardımları da artırarak sürdüreceğiz. Emekli maaşları en az bin 500 TL olacak. Mazot, 1,5 TL’ler inecek. Yat sahiplerini mazotu 1,5 TL’ye veren iktidar biz çiftçiye mazotu 1,5 TL’ye vereceğiz deyince kaynak soruyor. Biz bu ülkenin kaynaklarını yandaşlara değil, hakça halkımıza dağıtacağız” dedi.

 

ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ

 

 Yaşar Tüzün, konuşmasında genel politik gelişmelere de değinirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen her gün bir ilde miting yapıp AK Parti için 400 milletvekilliği istemesini eleştirdi. Cumhurbaşkanı’nın namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine aykırı davrandığını anlatan Tüzün, Süleyman Demirel ve Turgut Özal’ın da parti genel başkanı iken Cumhurbaşkanı seçildiğini ancak bu tür davranışlarda bulunmadığını anımsattı.

 

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafın çekinmesinin ardından program son buldu.

Son Güncelleme: 12.05.2015 05:52
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPMUHTARLAR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle