TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Yükseköğrenim Yurdu "Komşum" projesinde Türkiye 1’incisi oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Ocak 2024 Perşembe 11:31
1531 Okunma
TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Yükseköğrenim Yurdu "Komşum" projesinde Türkiye 1’incisi oldu.


 

‘Komşum Gönüllülük Hareketi" projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yükseköğrenim Öğrenci Yurtlarında kalan gönüllü gençlerin tüketime uygun gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı bir proje olarak ortaya çıktı.
Projenin amaçlarından biri ise farklı öğünlerde öğrenciler için hazırlanan ancak yemek saatinde tüketilmeyerek dağıtım kazanında kalan ve ısı düzeyi korunmuş yemeklerin, gıda güvenliği gözetilerek ihtiyaç duyan ve talep eden kimselere ulaştırılıyor. Öğrenciler gönüllü olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunuyorlar. Proje hakkında bilgi veren Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, "Yemek israfını önlemek ve talep eden kişilerin sıcak yemeğe erişiminin arttırılması hedefleniyor. Gönüllü kültürünün gençler arasında yaygınlaştırılması, gençlerin yürütme ve yönetme süreçlerini planlama becerisi kazanmaları ve ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ şiarının ruhlara nakşedilmesi projenin diğer hedeflerinden biri oldu.Bu kapsamda, ülkenin tamamında bakanlığa bağlı yükseköğrenim yurtlarında gönüllü gençlerin eliyle uygulanan projenin, talepte bulunan ihtiyaç sahibi sayısı ve dağıtılan yemek miktarı oranlamaları yapılarak elde edilen ‘2023 Yılı Genel Değerlendirme’ sonuçlarına göre göre Bilecik Ertuğrul Gazi Yurdu açık ara ile Türkiye 1.si oldu. Gönüllülük anlayışı üzerine inşa edilen ve komşuluk hakkı bilincini aşılayan bu güzel projeyle daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşmak adına tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğimizin altını çiziyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecik Sevdalısı 2024-01-11 14:27:32

Çok güzel bir projeymiş... Birinci olan yurdumuzda emeği geçenleri tebrik ediyorum...

Avatar
Bir bilen 2024-01-12 09:37:09

Ne yapmışlar anlamadım.....

banner22

resim yükleresim yükle